Közélet

Rámozdulnak az egészségre - Együtt tornáznak az államigazgatási szervek munkatársai

Rámozdulnak az egészségre - Együtt tornáznak az államigazgatási szervek munkatársai

2017. április 4., kedd
Rámozdulnak az egészségre - Együtt tornáznak az államigazgatási szervek munkatársai
egeszsegnap_kormanyhivatal

Péntek délután négy órán keresztül mozognak, sportolnak a szabad levegőn azok az tisztviselők, akik részt vesznek az Egészségügyi Világnap alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal által szervezett programon.

A rendezvényen célja, hogy magára a mozgás fontosságára, valamint olyan mozgásformákra ráirányítsa a többnyire ülőmunkát végző hivatalnokok figyelmét, amelyek könnyűszerrel, rendszerességgel végezhetők. Az államigazgatás területén működő megyei szervezetek közül már öt csatlakozott a kezdeményezéshez. Mini tájfutás, nordic walking, az ízületek mozgékonyságát segítő stretching, gerinctorna és a szabadtéren bárhol végezhető, a közösségépítést is szolgáló játékok - ilyen mozgásformákat kínál a sportdélután mindazoknak, akik csatlakozni szeretnének a világnap alkalmából szervezett programhoz. A kormányhivatal a péntek délutáni programon minden érdeklődőt szívesen lát, de külön is invitálták az államigazgatásban dolgozó szervezeteket a csatlakozásra. Így az Újszegedi Erzsébet Ligetben ott lesznek a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár, a büntetés végrehajtás, a katasztrófavédelem, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Főügyészség Csongrád megyei igazgatóságainak munkatársai is a programon - a kormányhivatal munkatársai mellett. Az Egészségügyi Világnap alkalmából szervezett rendezvény szakmai hátterének biztosításában közreműködnek a Szegedi Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatói és hallgatói, valamint

Bagi Mátyás

funkcionális tréner és

Ipacs Virág

preventív gerinctréner is. A kormányhivatal népegészségügyi feladatokat ellátó főosztálya munkatársai a helyszínen felállított egészségstandnál rizikószűrésekkel várják a program résztvevőit. Itt testzsír százalékot, testtömegindexet és vérnyomást mérnek majd az arra jelentkezőknél, a mért eredmények ismeretében pedig egészséges életmód tanácsadásban részesülhet bárki. Emellett tájékoztatást adnak a népegészségügyi szűrésekről, valamint a mell önvizsgálatának helyes módját is el lehet sajátítani egy emlőmodellen. A sportdélután kiemelt vendégei

Molnár Tamás

, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jogász, és

Bartók Csaba

, 76-szoros magyar válogatott kézilabdázó, a HLKC edzője. A programot délben nyitja meg Juhász Tünde megyei kormánymegbízott a Kertmozi mögötti füves területen. A rendezvény is itt zajlik majd, de több helyszínen, a mozgásformáknak megfelelő terepeken. Ezek között van, amely a sportdélután teljes időtartama alatt folyamatosan kipróbálható lesz (petanque, kötélhúzás, fatalpas, flamingó teszt), mások a színpadról, tréner által vezényeltek (crosstréning, gerinctorna, stretching) és fél óránként váltakoznak. A rendezvény amely április 7-én 12 órától 16 óráig tart, bárki által ingyenesen és szabadon látogatható. Aki részt akar venni, nem kell mást tennie, mint sportolásra alkalmas ruházatban megjelennie, elegendő mennyiségű vizet vinnie, és polifoamot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.