Egyetem

Nélkülözhetetlen eszközök a gyógyuláshoz – a szegedi gyermekklinika fertőző osztályát támogatták

Nélkülözhetetlen eszközök a gyógyuláshoz – a szegedi gyermekklinika fertőző osztályát támogatták

2017. április 12., szerda
Nélkülözhetetlen eszközök a gyógyuláshoz – a szegedi gyermekklinika fertőző osztályát támogatták

A szegedi gyermekklinika fertőző osztálya félmillió forint értékben kapott új eszközöket, amelyek megvásárlásra a szegedi Greenfish Egyesület valamint Kovács Gábor, a Gyermekklinika tudományos munkatársa kezdeményezett gyűjtést. A támogatók által összeadott összegből két, gyógyszeradagoló perfúziós pumpát valamint két speciális hűtőmellényt vásároltak.

Félmillió forint értékben kapott eszközöket a szegedi gyermekklinika fertőző osztálya. A szegedi Greenfish Egyesület és

Kovács Gábor

tudományos munkatárs által kezdeményezett jótékonyság akcióban összegyűjtött összegből több berendezést tudtak vásárolni, amelyek hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásához. A támogatók által felajánlott összegből kedvezményes áron vásároltak két perfúziós pumpát a Fresenius Kabi Kft.-től. Ez a két eszköz elengedhetetlen az osztály zökkenőmentes működéséhez, hisz segítségével gyógyszer adagolható a beteg gyermekeknek. Emellett vásároltak két speciális hűtő mellényt Ectodermalis dysplasiában (ED) szenvedő gyermekeknek. Kovács Gábor, a Magyar Ectodermalis Dysplasiasok Társaságának vezetője elmondta: az ED-ben szenvedő gyerekek nem tudnak izzadni, emiatt gyakori lázas periódusaik vannak, és nehezen tolerálják a külső magas hőmérsékletet. A mellény segítségével lehetőségük nyílik a melegebb időben is szabadidős tevékenységet végezni anélkül, hogy testük felhevülésével életüket kockáztatnák. A berendezéseket a napokban adták át a gyermekklinika fertőző osztályának. Greenfish SE szabadidős tevékenységén túl fontosnak tartja a rászoruló, beteg gyermekek támogatását. Karitatív tevékenységüket saját forrásaikból valamint gazdasági szereplők támogatásaiból folytatják. Az átadott eszközök értéke félmillió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.