Sport

Negyedjére osztották a pofonokat Algyőn + FOTÓK

Negyedjére osztották a pofonokat Algyőn + FOTÓK

2017. április 24., hétfő
Negyedjére osztották a pofonokat Algyőn + FOTÓK
BC5K2604

Idén is megrendezték az algyői pofonpartit, a vasárnapi versenyre közel százan mérlegeltek.

Negyedik alkalommal rendezték meg az Algyői Pofonpartit, amelyre ezúttal már a határon túlról is érkeztek: Temesvárról is voltak ökölvívók, e mellett pedig a régión kívülről, Pest megyéből két klub is képviseltette magát Algyőn. Összesen 13 klub mintegy 100 versenyzője mérlegelt be vasárnap. Végül 22 mérkőzést tudtak lebonyolítani, ennek az is volt az oka, hogy akadtak olyan párosítások, ahol nagy tudásbeli különbség lett volna - azonban a Pofonparti lényege, hogy népszerűsítse a bunyót és versenyhelyzethez szoktassa a sportolókat. "A cél, hogy a versenyzők úgy tudjanak elindulni egy magyar bajnokságon, hogy elérjék addigra a kellő céljukat, a Pofonparti lényege, hogy meccsrutint szerezzenek, és megtapasztalják a meccshangulatot is. Szinte telt ház volt a faluházban, ez is egy saját feelinget ad, hiszen a bevonulás is a nézők, csapattagok, családtagok között történik" - mondta portálunknak a korábbi magyar bajnok,

Oltványi Dávid

, az Algyő SK ökölvívó-szakosztályának elnöke. A rendező klub versenyzői közül egy ökölvívó lépett a szorítóba, mint Oltványi Dávid kitért rá, ezúttal a munka és az iskolai elfoglaltság közbeszólt több tanítványa esetében is. "Az volt a Pofonparti célja, hogy az utánpótlást megpróbáljuk hozni magunkkal, ha valaki meglátja, megérzi a sportág ízét, akkor rákapjon erre. Én magam is azt várom, hogy minél többen vegyenek részt a sportágban" - tette hozzá a szakosztály vezetője, aki kitért rá: az az álma, hogy egy ennél is nagyobb versenyt Algyőre hozzon, ám egyelőre a régió versenyeztetését tartanák szem előtt a jövőben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.