Bulvár

Négy balesetnél kellett intézkednie a rendőröknek

Négy balesetnél kellett intézkednie a rendőröknek

2017. április 17., hétfő
Négy balesetnél kellett intézkednie a rendőröknek
kekfeny_rendorseg_szirena

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három anyagi kárral, valamint egy személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy gyermek haladt kerékpárjával a járdán április 16-án 18 óra 30 perc körül, Hódmezővásárhelyen, az Ady Endre úton. A biciklis a járda egy enyhe jobbra ívelő részénél elvesztette uralmát a járműve felett és a járda mellett lévő fának ütközött. A baleset során a gyermek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett - írja a police.hu. A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek. Még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, melyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a veszélyeket, s figyelmük sem eléggé koncentrált. Ezért mindenhol potenciális veszélyek leselkednek rájuk: a forgalmas, vagy akár a gyérebb forgalmú utak mentén, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél, a lakó- és pihenőövezetekben, a bevásárlóközpontok parkolóiban, a játszóterek és találkozóhelyek környezetében. Ugyanakkor a gyermekkorúaknak rendkívül fontos tulajdonságuk, hogy ők a legfogékonyabbak az új ismeretek megszerzése terén, esetükben a tanulás hatásfoka kiemelkedően magas. Ezért a közlekedési szabályok ismertetése, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása balesetektől óvhatja meg a gyermekeket, s akár életmentő is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.