Gazdaság

Megyei sikerek a szakmai tanulmányi versenyeken

Megyei sikerek a szakmai tanulmányi versenyeken

2017. április 26., szerda
Megyei sikerek a szakmai tanulmányi versenyeken
szakma_sztar

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A megmérettetések országos döntőjét április 24-e és 26-a között Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban tartották. Csongrád megyéből 13 tanuló jutott a döntőbe, Koszó Roland első, Csanak Valentina második, és Csatos István, Garai Gábor, valamint Tamás Tibor harmadik helyezést értek el.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntők, majd a későbbi válogatók után összesen 13 Csongrád megyei tanuló vehetett részt a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjén, a fesztiválon. A szegedi, szentesi és hódmezővásárhelyi diákok összesen 9 szakmában képviselték a megye szakképző intézményeinek színeit. A Szakma Sztár Fesztivál a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkájában is fontos szerepet játszik. A gazdasági önkormányzat 550 pályaválasztás előtt álló diákot vitt el buszokkal a fővárosi eseményre. A tanulók itt testközelből ismerhették meg a rendezvényen bemutatott szakmákat, emellett a verseny hangulatába is belekóstolhattak.

Csongrád megyei helyezések a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV):

Kőműves és hidegburkoló

3. helyezett:

Garai Gábor

- Elméleti oktatást végző iskola: Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (felkészítő tanár:

Bozóki János

) - Gyakorlati képzőhely: Baustudium Kft.

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

1. helyezett:

Koszó Roland

- Elméleti oktatást végző iskola: Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (felkészítő tanár: Hoffmann László) - Gyakorlati képzőhely:

Kupcsik Sándor

3. helyezett:

Csatos István

- Elméleti oktatást végző iskola: Hódmezővásárhelyi SZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (felkészítő tanár:

Kovács Árpád

) - Gyakorlati képzőhely: Baustudium Kft.

Pincér

3. helyezett:

Tamás Tibor

- Elméleti oktatást végző iskola: Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (felkészítő tanár:

Kádár-Németh Jánosné

) - Gyakorlati képzőhely: DÓM 1922 Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft.

Csongrád megyei helyezések az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV):

Logisztikai ügyintéző

2. helyezett:

Csanak Valentina

- Elméleti oktatást végző iskola: Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola Szegedi Tagintézménye (felkészítő tanár:

Döme Ferenc

) - Gyakorlati képzőhely:Antares Hungary Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.