Sport

Magyar sportdiplomata az Európai Kajak-Kenu Szövetség elnökségében

Magyar sportdiplomata az Európai Kajak-Kenu Szövetség elnökségében

2017. április 1., szombat
Magyar sportdiplomata az Európai Kajak-Kenu Szövetség elnökségében

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) bukaresti kongresszusán beválasztották az elnökségbe Kárai Pétert, a magyar szövetség (MKKSZ) gazdasági és vagyongazdálkodási alelnökét. A mandátuma négy évre szól.

Az MKKSZ szombati hírleve alapján Kárai Péter szerint az ECA legfontosabb feladata a stabilabb versenyrendszer, az eddiginél hatékonyabb marketing, az átláthatóbb adminisztratív működés és a szigorúbb doppingellenes tevékenység kialakítása lesz a következő négy évben. "Nagyon örülök neki, hogy bizalmat kaptam és a következő négy évben európai szinten dolgozhatok a kajak-kenu sportágért. Fontosnak tartom, hogy az ECA az eddigieknél is átláthatóbban és hatékonyabban lássa el feladatait, és így a kontinens pozíciója erősödjön a következő években a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetségnél (ICF) is" - idézte Kárai Pétert a kajakkenusport.hu. Kárai Péter 2009 óta "segíti a sportág munkáját" itthon, az MKKSZ elnökségének pedig 2013 óta tagja - mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. Hozzátette: kiváló gazdasági szakembernek tartja, aki az üzleti életben is bizonyított. Jelentős sportdiplomáciai siker, hogy bekerült az ECA legszűkebb döntéshozó testületébe, ahonnan később akár továbbléphet az ICF elnökségébe is - vélekedett. "Számunkra a legfontosabb, hogy általa első kézből kaphatunk majd híreket a sportágat befolyásoló európai folyamatokról" - hangsúlyozta az MKKSZ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.