Sport

Labdarúgás: szülővárosa csapatának szorít a SZEOL kapusa

Labdarúgás: szülővárosa csapatának szorít a SZEOL kapusa

2017. április 14., péntek
Labdarúgás: szülővárosa csapatának szorít a SZEOL kapusa
szeol-balmazujvaros015kf

Dunaszerdahelyiként védett a Slovan Bratislavában – a két csapat múlt hétvégén lejátszott rangadója kapcsán a SZEOL fiatal kapusával, Prokop Rostislavval beszélgettünk.

Az elmúlt hétvégén rendezték a szlovák bajnokság egyik kiemelt mérkőzését, amikor a Dunaszerdahely a Slovan Bratislavát fogadta: a két csapat között ugyan kereken húsz pont a különbség a tabellán, azonban mindezek ellenére kiemelt figyelmet kapott a mérkőzés. A SZEOL 21 éves kapusa,

Prokop Rostislav

Dunaszerdahelyen született, azonban pályafutása korábbi szakaszában a Slovanban is védett, majd a Fradiban eltöltött időszakot követően került Szegedre. „Ha otthon vagyok, kimegyek a rangadóra. Sokan kérdezik persze, hogy kinek szurkolok, mivel a mai napig a szüleimmel és a nővéremmel Dunaszerdahelyen lakunk, így mást nem is mondhatnék, csak azt, hogy a DAC-nak. Öt évet töltöttem el a Slovanban, onnan is vannak kellemes emlékeim” – mondta el portálunknak Prokop Rostislav. A szombati találkozót már Magyarországon is lehetett követni, miután az M4 Sport élőben közvetítette: a SZEOL kapusa is követte az eseményeket, ugyanakkor tekintve, hogy edzésük volt, csak a második félidőben kapcsolódott be. A

László Csaba

által irányított DAC végül az „Nem volt Premier League-szintű meccs, de a szurkolók és a körülmények kiemelkedőek voltak. Mivel az utolsó percben nyert a DAC, az egy hatalmas pluszt jelentett, számomra is. Három héttel a meccs előtt már nem volt jegy a meccsre. Nem mondható futballvárosnak a mindennapokat tekintve Dunaszerdahely, de meccsnapon már reggel mezekben járnak az emberek, ez mára tradíció. Ezzel a győzelemmel a DAC megnehezítette a Slovan számára a bajnokságot, tíz pont a hátránya az éllovassal szemben a pozsonyiaknak. Priskin Tamás, a Slovan játékosa is elismerte, hogy a Dunaszerdahelynek van a legjobb szurkolótábora a ligában” – tette hozzá Prokop Rostislav. A két csapat egymás elleni meccse egy 2008-as találkozó óta még kiemeltebb figyelmet kap. A két csapat ultrái már a találkozó előtt is készültek, több magyar csoport is kiutazott az akkor a Dunaszerdahelyen megrendezett mérkőzésre, ahol a szlovák rendőrök brutálisan léptek fel a magyar szurkolókkal szemben, „A régi stadionban lejátszott meccsen labdaszedőként, a cserepad mellett ültem. A Pozsonyból és Nagyszombatról érkező rendőrök verekedtek a hazai szurkolókkal, majd egy ember kómába is esett, több mint egy órán át állt a meccs. Politikailag is sokat jelentett ez a dolog akkor, és az embereket is megérintette, hiszen a szlovák rendőr volt a felelős. Pozsonyban még nincs kész a stadion, sokan pedig megvárják, amíg elkészül az új aréna, addig nem mennek ki, ott is a DAC van fölényben a lelátón” - emlékezett vissza a SZEOL kapusa. https://www.youtube.com/watch?v=IIE-GHYDowg A csupán 21 éves hálóőr elmondta, sokan kérdezték már tőle, hogy fog-e még védeni szülővárosának csapatában: mint hozzátette, tavaly nyáron volt is erről szó, több mint egy hónapon át edzett a DAC-cal, de aztán végül a szerződés nem jött össze. „Van még időm, így bármi elképzelhető. Az edzéseken és a pályán kívül is jól érzem magam, a srácokkal is jól kijövök, ám sajnos még sok pontot nem szereztünk. Eddig mindig egy hiba eldöntötte a meccseket, a Soroksár ellen ugyan én hibáztam, viszont eddig nem voltunk gólerősek. Mostanában már sikerül a gólszerzés, ezt kellene folytatni, na meg minél kevesebbet kell kapnunk” – tért ki a SZEOL-ban eltöltött időszakára a Prokop Rostislav.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.