Sport

Labdarúgás: tovább robog az osztályozó felé a Szent Mihály + FOTÓK

Labdarúgás: tovább robog az osztályozó felé a Szent Mihály + FOTÓK

2017. április 23., vasárnap
Labdarúgás: tovább robog az osztályozó felé a Szent Mihály + FOTÓK
szent_mihaly-vasas024kf

Kiválóan debütált Tápén a Szent Mihály, Zimányi Kovács Anikóék nagyszerű játékkal verték fővárosi ellenfelüket. A szegedi gárda így tartja négypontos előnyét a Monorral szemben az osztályozót érő második helyen.

Szeged-Tápé, 100 néző
2017. április 23., 15.00
Szent Mihály
Vasas-Femina
A meccs véget ért.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István* Asszisztens: Csányi Ferenc, Katarof Attila József
3
-
0

Női labdarúgó NB II 18. forduló:

Szent Mihály - Vasas-Femina 3-0 (1-0).

Szeged-Tápé, 100 néző. Vezeti: Szalai Szabolcs István (Csányi Ferenc, Katarof Attila József).

Szent Mihály:

Schildkraut - Temesváry, Harcel, Szil (Cselenák 68'), Guth, Zimányi Kovács, Sávai (Horváth 68'), Szántó (Koncz 68'), Lévai, Vass, Szélpál. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Vasas-Femina:

Szinyei - Géczi, Jakus, Beischlag, Nagy M., Boda, Sütő, Helly, Méhn, Ciligir, Szilágyi. Vezetőedző: Szabó Ilona.

Gólszerzők:

Szil T. (27'), Szélpál N. (47'), Zimányi Kovács A. (66')

Sárga lap:

Boda Dzs. (26')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Harsant a hármas sípszó, három gól és három pont, végig uralta a mérkőzést a Szent Mihály, teljesen megérdemelt a siker. Következhet a nagy rangadó, jövő szombaton 15 órai kezdettel a százszázalékos teljesítménnyel éllovas, NB I felé robogó Diósgyőrt fogadják majd a lányok. Ha ezt a mai teljesítményt meg tudják ismételni, forró percek várhatnak a miskolciakra!
87'
Szögletet rúghatott a Vasas, Guth Renáta tisztázott magabiztosan.
82'
Vass Noémi vezetésével kiválóan zár a szegedi védelem, sőt, a hátulról induló építkezés is nagyszerűen működik ezen a napon, ahogy mondani szokás, a játék minden elemében felülmúlja ellenfelét a Szent Mihály. Zimányi Kovács, ki más, pörkölt kapura ismét, ezúttal kipattant a bogyó a kapuvédőről, de a látogatók szerencséjére egy szentmihályi sem érkezett.
78'
Zimányi Kovács Anikó újabb két nagyszerű kísérlettel veszélyeztetett, ezúttal a vendégek kapusa nyerte a két párharcot. Előbb a szegedi kiválóság 40 méteres bombáját védte Szinyei, majd egy kicsit közelebbről elvégzett szabadrúgást ártalmatlanított.
73'
Ha Temesváryt dicsértük, akkor Zimányit is ki kell emelnünk, őt is csak falutok árán tudják megállítani a vendégek, már ha egyáltalán utolérik... Most épp sikerült felborítaniuk, a sértett szabadrúgása alig-alig szállt fölé, még a hálót is érintette, ahogy elzúgott a léc felett.
72'
Temesváry Tekla parádésan játssza be a szélt, sorra nyeri a párharcokat, folyamatosan vezeti a szebbnél szebb akciókat, cselsorozataival őrületbe kergeti a Vasas-Femina futballistáit.
68'
Háromgólos előny, három csere frissítésként: Szántó Adrienn, Szil Tünde és Sávai Vivien hagyta el a játékteret, Koncz Bernadett, Cselenák Kinga és Horváth Orsolya érkezett a meccs utolsó negyedére.
66'
GÓÓÓL 3-0! Zimányi Kovács Anikó újabb lövésével szemben már tehetetlennek bizonyult Szinyei Réka, a lábai között csúszott a hálóba a laszti. Szellemes, kombinatív, meggyőző futballt mutat ma be a Cserenkó-csapat.
64'
Szil Tünde adott be középre, Zimányi Kovács Anikó tudott lőni, a lapos kísérletet bravúrral védte a fővárosi kapus. Közel jártunk a 3-0-hoz.
61'
Jakus Mercedes mintegy 30 méterről ívelt kapura, könnyedén húzta le Schildkraut Fruzsina. Igyekszik szépíteni a fővárosi gárda, hosszú labdákkal operál, ám pontos és határozott a mieink védekezése. Továbbra is érezhető, hogy az történik a pályán, amit a Szent Mihály akar és eltervezett.
56'
A Vasas-Femina egyetlen egy alkalommal lépte át a felezővonalat ebben a játékrészben, folyamatosan támad a Szent Mihály. Szil Tünde és Zimányi Kovács Anikó eresztett el egy-egy szép löketet, sajnos mindkettő fölé szállt.
52'
Nyugodt játék és mezőnyfölény, uralja a meccset a Szent Mihály.
47'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta az előnyt a hazai gárda, nem kellett tehát sokat várni az újabb találatra a fordulást követően. Szil Tünde csípte el a labdát az ellenfél kapuja előtt, kifutott elé a vendégek portása, akit ügyesen cselezett ki, majd tanárian tálalt az érkező Szélpál Nóra elé, aki az üresen tátongó ketrecbe lőtt.
46'
Itt a folytatás!
SZÜNET
45'
Véget ér az első félidő: bár ugyan a Femina is tartotta a lépést a Szent Mihállyal az első percekben, ezt leszámítva végig uralta a meccset Cserenkó Szabolcs együttese, ugyanakkor nem sikerült megduplázni az előnyt a szegedieknek - bár a játék képét nézve ez csak idő kérdése.
40'
Uralja a meccset a Szent Mihály, de nemcsak a csapattal, hanem Zimányi Kovács Anikóval sem tudnak mit kezdeni a vendégek, kizárólag szabálytalanság árán tudják megállítani a szegedi játékmestert. Mindezek ellenére nincs meg a megnyugvást jelentő második gól, Zimányi-Kovács két lövése is centikkel suhant el a keresztléc fölött.
34'
A szegedi gól óta picit kiegyenlítődöttebb a játék, olykor feltűnik a Szent Mihály térfelén is a Femina, de Schildkraut kapujáig nem tud eljutni. Szélpál előtt egy újabb lehetőség, de jól jött ki Szinyei, marad az 1-0.
29'
Majdnem ott a második! Marad lendületben a Szent Mihály, Zimányi Kovács és Szil kapcsolata remekül működik a pályán, előbbi ismét egy pazar passzal játsza meg társát, Szil most el tudja lőni, mielőtt szabálytalankodnának vele, de a kapufát találja telibe!
27'
GÓÓÓÓL! Megtört a jég, megvan a vezetés! A sértett állt oda a szabadrúgáshoz, itt pedig már Szinyei is tehetetlen volt, ezzel a mesteri csavarással előnyben a Szent Mihály!
26'
Szil Tünde kap egy remek labdát, amit jól is vesz át, és egyedül törhet kapura, azonban Boda visszarántja őt, még mielőtt ellőhetné, ezért sárgát, a Szent Mihály pedig egy jó helyről járó szabadrúgást kap.
20'
Zimányi Kovács Anikót keményen fogják a fővárosiak, többször is keményen szerelik őt, ezekből jó helyről végezhet el szabadrúgásokat a Szent Mihály, de Szinyei egyelőre ihletett formában őrzi csapata kapuját.
16'
Folyamatos a Szent Mihály nyomása, de most már a Vasas kapusára is rendszeresen szükség van: többen is próbálkoznak a szegediektől, de egyelőre mindent véd Szinyei.
13'
Ez is szöglet! Zimányi Kovács remek szabadrúgása érkezik a Vasas kapuja elé, de még mielőtt igazán veszélyes lenne, ezt is kicsúsztatják a vendégek kornerre.
10'
Állandósul a hazaiak fölénye, gyakorlatilag nem tud kijönni a térfeléről a Vasas, azonban egyelőre sem akcióból, sem pontrúgásokból, főleg szögletből nem sikerül feltörni a Vasas védelmét.
7'
Egy szép Zimányi Kovács - Szélpál kényszerítőt követően építi fel akcióját a Szent Mihály, de a fővárosiak kapusa is a helyén van ennél a szituációnál.
4'
Mindkét csapat támadólag lép fel, úgy tűnik, a Vasas-Femina nem elégedne meg a döntetlennel. Két vendég támadásnál is tisztáznia kell a kapuját elhagyó Schildkrautnak, de mindkétszer okosan megoldja a szegedi kapus.
1'
A Vasas-Femina kezdte a meccset, a vendégek tiszta kékben, míg a Szent Mihály a szokásos sárga-piros szerelésében játszik.
14.54 Köszöntjük olvasóinkat a tápéi pályáról, ahol a Szent Mihály újabb lépést tehet a második helyének megszerzéséért: ehhez ma az egyetlen cserével érkezett Vasas-Feminát kell felülmúlniuk a szegedieknek. A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Értékes idegenbeli sikert aratott a múlt hétvégén a Szent Mihály a női NB II-ben, ezzel Cserenkó Szabolcs együttese továbbra is az osztályozót érő, második helyen áll a bajnokságban. A hét utolsó napján az a Vasas-Femina vár Zimányi-Kovács Anikóékra, aki egyre jobb formát mutat, hiszen két vereséget követően előbb a Videotonnal döntetlent játszott, majd az elmúlt játéknapon az Atomerőművet le is győzte a fővárosi együttes. A szegediek tartják a négypontos fórjukat a Monor előtt, és tekintve, hogy a jövő héten a listavezető Diósgyőr érkezik majd a Tisza partjára, mindenképpen fontos lenne, hogy ezen a hétvégén is három pontot szerezzen a Szent Mihály, hiszen egy hét múlva egy nagyon kemény kihívás előtt áll majd - ám előbb a Vasas-Feminával kell megküzdenie! A 18. forduló további mérkőzései: Kelen-Budaörs - PMFC-Keresztes Lovagok 1-4 Atomerőmű SE - Balatonfüredi FC 1-2 SC Sopron - Airnergy FC 2-7 DVTK - Videoton FC 7-0 Monor SE - ZTE FC 6-0 A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 18 18 0 0 140 4 136 54
2. Szent Mihály 18 16 1 1 73 15 58 49
3. Monor SE 18 15 0 3 94 17 77 45
4. PMFC 18 10 0 8 32 36 -4 30
5. Kelen-Budaörs 18 9 1 8 72 36 36 28
6. Airnergy FC 18 8 2 8 51 53 -2 26
7. Vasas-Femina 18 7 2 9 43 44 -1 23
8. SC Sopron 18 6 2 10 36 68 -32 20
9. Videoton 18 5 4 9 37 43 -6 19
10. Balatonfüredi FC 18 3 0 15 16 115 -99 9
11. Atomerőmű SE 18 2 1 15 15 89 -74 7
12. ZTE FC 18 2 1 15 19 108 -89 7

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.