Sport

Labdarúgás: Kálmán Szilárd és a pontrúgások okozták a Mórahalom vesztét Békéscsabán

Labdarúgás: Kálmán Szilárd és a pontrúgások okozták a Mórahalom vesztét Békéscsabán

2017. április 23., vasárnap
Labdarúgás: Kálmán Szilárd és a pontrúgások okozták a Mórahalom vesztét Békéscsabán
bekescsabaII_morahalom3

A Békéscsaba játékosa duplázni tudott az első félidőben, szépítenie még sikerült a Mórahalomnak a folytatásban, egyenlíteni már nem.

A tizedik helyről várta a Békéscsaba második csapata elleni összecsapást a Mórahalom VSE, méghozzá úgy, hogy rajtuk kívül a Dunaharasztinak, a Szentlőrincnek és a Dabasnak is 33 pontja volt a forduló előtt. Jobban kezdte a találkozót a vendég gárda, az első percekben több szögletet is kiharcolt a homokháti együttes, majd negyed óra játék után veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, ám komoly veszélyt a lövés nem jelentett Hrabina kapujára. A tizennyolcadik percben aztán megszerezte a vezetést a Békéscsaba egy meglehetősen érdekes góllal,

Kálmán Szilárd

úgy tekert be egy szögletet

Halász Krisztián

kapujába, hogy senki nem ért bele. A 24. percben már kettővel vezettek a hazaiak, ismét Kálmán Szilárd szomorította a Mórahalom játékosait, amikor egy szabadrúgást csavart be a vendégek kapujába. A félidő hajrájában ismét Kálmán előtt adódott lehetőség, ismét szabadrúgásból veszélyeztetett a hazaiak játékosa, ám Halász ezt hárítani tudta. A második játékrészben aztán érkezett a Mórahalom csatára, Szalma Gergely és a 62. percben szépíteni tudott egy ballábas lövéssel. Újabb gól azonban már nem született a találkozón, így vereséggel távozott Békéscsabáról a Mórahalom.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 28. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Mórahalom VSE 2-1 (2-0)

Békéscsaba, Városi Stadion. Vezette: Györki Bence József (Farkas Dávid, Kurinka Béla).

Békéscsaba:

Hrabina – Babinyecz, Zahorán, Zelenyánszki, Ilyés (Konyecsni, 86’), Bényei (Mácsai, 77’), Oláh, Szajkó, Besztercei (Kun, 89’), Kálmán, Kmetykó.

Vezetőedző:

Szenti Zoltán.

Mórahalom:

Halász – Lászik, Podonyi (Zsoldos, 50’), Bokányi, Szücs, Busa (Várda, 62’), Zámbó, Pócs T., Magyar, Szalma, Crkvenjakov.

Vezetőedző:

Vojnic-Zelic Sasa.

Gól:

Kálmán (18’, 24’) ill. Szalma (62’).

Sárga lap:

Szajkó (20'), Bényei (61’), Oláh (79’), Mácsai (83’) ill. Lászik (23’), Podonyi (39’), Zámbó (88’). Vojnic-Zelic Sasa:

"Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első tíz percben úgy éreztem megszerezhetjük a vezetést, mégis a hazaiak szereztek gólt, majd egy hiba után szabadrúgáshoz juttattuk őket, amiből megduplázták az előnyüket, de gyakorlatilag helyzet nélkül lőttek nekünk két gólt. A félidőben annyit mondtam a srácoknak, hogy 45 percünk van hátra, tegyék oda magukat és abszolút nem is lehet panasz a második félidei hozzáállásra, hajtottak, küzdöttek a fiúk, a cserék is nagyon jól szálltak be a meccsbe, de sajnos a második gólt nem sikerült megszereznünk. Innentől kezdve nagyon nehéz dolgunk lesz a bent maradást illetően, de dolgoznunk kell tovább és ha olyan mentalitásban tudunk futballozni, mint ma a második negyvenöt percben, akkor minden esélyünk megvan a siker elérésére."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.