Sport

Kosárlabda: “horror” a végjátékban, Drahosék győztek a Kosársuli ellen

Kosárlabda: “horror” a végjátékban, Drahosék győztek a Kosársuli ellen

2017. április 1., szombat
Kosárlabda: “horror” a végjátékban, Drahosék győztek a Kosársuli ellen
kosarsuli95

Óriási küzdelemben, hosszabbítás után távozhatott győzelemmel a második helyezett Miskolc a Vásárhelyi Kosársuli otthonából. Drahos Gáborék csak a ráadás utolsó pillanataiban tudták javukra fordítani a mérkőzést. A Hódmezővásárhely két hét múlva a felsőházi rájátszásban folytatja a küzdelmeket a nyugati első Veszprém ellen.

Jól kezdtek a hazaiak, akik rövid idő alatt 9-2-re húztak el. Szögiék viszont gyorsan megmutatták, hogy nem véletlenül állnak a második helyen a bajnokságban, és kiegyenlítettek. Óriási küzdelem volt a pályán már az első percektől, látszott, hogy pontosan feltérképezték egymást az alakulatok. A kisszünetre kiderült, hogy a miskolciak egy kicsivel jobban sikerült olvasni az itinert: egyetlen pontocskával vezettek. Drahos a korábban vásárhelyi színekben is látott briliáns produkcióval rukkolt el, másfél negyed után már 14 pontot jegyzett. Ihletett játéka nagy hatással volt társaira, akik magabiztosan kosarazva, szigorú védekezést bemutatva 4 perccel a félidő előtt 34-28-ra vezettek. A másik oldalon Vas Péter volt a húzóember, a nagyszünetig már triplát szórt. A félidőre ennek ellenére csak 2 egységre tudtak felzárkózni. Egyre jobban érződött a találkozó tétje, ami olajként hatott az indulatokra. Ez leginkább a sok ütközésből, és a szaporodó reklamálásokból érződött. A feszültséget a Kosársuli kezelte jobban, hiszen hátrányukat ledolozva, hosszú idő után először 57-55-nél hozzájuk került a vezetés. Sőt az egyre jobban belelendülő Pavlovic forintos labdáját értékesítő Rostás megmozdulása után az oldalvonalhoz is vonult tanácskozni a Miskolc, de a periódus végéig ez semmin sem változtatott. Vas és Drahos gólpárbaja nyitotta az utolsó 10 percet, parázs hangulatban zajlott az ütközet. A két rutinos pontgyáros mellett a hódmezővásárhelyi nevelésű, az NBI A csoportot megjárt Szögi és Pavlovic nyújtott maradandót. 76-71-et mutatott az eredményjelző, amikor már csak 3 minutum volt vissza. Ez azonban nem igazán okozott riadalmat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek körében, akik 78-78-nál egalizálták a helyzetet, amit egy gyors Szabó-Szögi gólváltás követett, ami után már csak 4,5 másodperc volt a rendes játékidőből, ami után már nem esett kosár, így túlórára kényszerültek az együttesek. (80-80) Az 5 perc fele csorgott le, amikor Price egy sportszerűtlent kapott, majd ráadásnak egy technikait. Vas és Szabó viszont a háromból csak egy büntetőt tudott bevinni, amire Máté egy hármassal válaszolt. (86-88) Drahos villanása után már három volt a differencia, és 14 másodperc hátra. Szabó azonban szenzációs trojkát suhintott, és egalizált. Itt még nem volt vége, az utolsó másodpercben a játékvezetők egy szabálytalanságot ítéltek meg(percekig tanakodtak, hogy időn belül dobott-e a vendégjátékos). Szojka végül a büntetővonalról kettőből egyszer célzott pontosan, és eldöntötte a horrorisztikus végjátékkal záruló rangadó sorsát.

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC 92-93 (20-21, 18-19, 28-19, 14-21, 12-13)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Hervay T., Goda L. és Menyhárt F. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 690 néző. Kosársuli:

SZABÓ 22/3, Béres 11/6, Rostás 4, VAS 18/9, GENAL 13/3.

Csere:

Kelemen 7/3, PAVLOVIC 12, Molnár -, Varga 5

Edző:

Utasi Gábor

MEAFC:

DRAHOS 22/3, SZÖGI 14/3, MÁTÉ 11/6, Lippai 12, Price 6

Csere:

Takács 5, Kopasz -, Endrész 7, Szojka 7, Orosz -, Szepesi 3/3, Galló 6.

Edző:

Bene Szilárd Utasi Gábor: “Kár, hogy nem a játékosok döntötték el a meccset, gratulálok mindkét csapatnak a döntetlenhez!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.