Sport

Kosárlabda: bajnoki negyeddöntő Vásárhelyen

Kosárlabda: bajnoki negyeddöntő Vásárhelyen

2017. április 13., csütörtök
Kosárlabda: bajnoki negyeddöntő Vásárhelyen
kosarsuli101

Szombaton 18 órakor rendezik meg a Kosársuli-Veszprém párharc második ütközetét a Hódtói Sportcsarnokban. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc újabb felvonásán akár eldőlhet a továbbjutás sorsa is. Ehhez azonban az első találkozót magabiztosan megnyerő dunántúliaknak győznie kell a Vásárhely otthonában.

A múlt csütörtökön tartott odavágón igen nagy különbség érződött a két együttes között. A nyugaton első veszprémiek ragyogóan használták ki magasságfölényüket, és a dobások pontossága miatt sem kellett szégyenkezniük. Remek dobóformájukat a statisztika is alátámasztja: minden második dobásuk a gyűrűben kötött ki. A több korábbi A-csoportos kosarast és válogatott játékost felvonultató gárda már most eldöntené a négy közé jutás sorsát. Ehhez viszont Utasi Gábor fiainak is lesz egy-két szava. A kék-sárgák eddig parádésan szerepeltek hazai pályán a bajnokságban. Csak a keleten második Miskolc (hosszabbításban), valamint a tabella élén végző Debrecen tudta legyőzni őket Hódmezővásárhelyen. Igaz a cívisvárosiak nem lehetnek felhőtlen emlékeik a Dél-alföldi városról, mivel decemberben épp itt búcsúztak vereséggel a Hepp-kupától. Ettől függetlenül az egy héttel ezelőttinél klasszisokkal többre lesz szükség, hogy megszorongassák a Veszprém megyeieket. Ezt erősítette meg a legutóbbi találkozó után Kelemen Balázs, a Kosársuli fiatal játékosa is, aki szerint bár bivalyerős a veszprémi keret, a súlyos vereségben az is közre játszott, hogy nekik nem igazán jött össze semmi. Az, hogy végül jobban jön-e ki a lépés Vas Péteréknek április 15-én szombaton 18 órakor dől el a Hódtói Sportcsarnokban. A rangadóra a belépés az MMBF Fölgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.