Sport

Kézilabda: ismét közel volt, de nem szerezte meg a Magyar Kupát a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: ismét közel volt, de nem szerezte meg a Magyar Kupát a MOL-Pick Szeged

2017. április 15., szombat
Kézilabda: ismét közel volt, de nem szerezte meg a Magyar Kupát a MOL-Pick Szeged
pick-veszprem042kf

Az utolsó másodpercben értékesített hetessel nyerte meg a Magyar Kupa döntőjét a Veszprém a MOL-Pick Szeged ellen.

Nehezen lendült játékba a MOL-Pick Szeged az idén ismét Deberecenben megrendezett Magyar Kupa döntőjében: ugyan 3-1-re vezetett a Tisza-parti együttes az első perceket követően, de ezután mintegy tíz percen keresztül nem tudott gólt szerezni a Szeged - ezt kihasználva pedig az egyre feszesebb veszprémi védekezés, megtámogatva Mikler Roland védekezéseivel mindezt kihasználta, és négy góllal meglépett. (7-4) Hat gól is volt a különbség, nehezen tudta megállítani a Pick a lendületbe került Veszprémet, amelyben a csereként beszállt Lékai Máté tett sokat hozzá ahhoz, hogy magabiztos előnyben legyen a kupa címvédője - a félidő végére összekapta magát a Pick, így végül Bánhdi Bence találata után négygólos különbséget mutatott az eredményjelző harminc percet követően. A szünet után remekül működött a Szeged védekezése, és bő tíz percig mindössze egyetlen gólt engedélyeztek a Veszprémnek Jonas Kallmanék, miközben José Manuel Sierra is hozzátette a magáét a szegedi kapuból, így el is tüntette hátrányát a Szeged. (14-14) Innentől kezdve egynél több góllal egyik csapat sem vezetett - tíz perccel a meccs vége előtt hosszú idő után visszavette a vezetést a Pick Mario Sostaric góljával. (19-20) A Veszprémnek azonban mindig akadt válasza - a hajrában aztán nagy esélyt kapott a MOL-Pick Szeged, amely kettős emberelőnyben támadhatott, viszont ebből a két percből nem tudott profitálni Juan Carlos Pastor együttese, mi több, Lékai Máté egészen kicsavart helyzetből gólt tudott lőni úgy, hogy négyen voltak pályán a veszprémiek (22-21). Az idő is szorította a Picket, Balogh Zsolt azonban nem csak büntetőből, hanem akcióból is eredményes volt, így alig pár másodperccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás. (22-22) Mivel üres volt a Pick kapuja, ezért Matej Gaber nem engedte elvégezni a Veszprém kezdődobását, az új szabályok értelmében pedig ezért egyből kiállítás járt, és hetest dobhatott a Veszprém: Palmarsson taktikusan megvárta, míg lejár az idő, így időntúli hetest dobhatott az izlandi, amit be is lőtt Sierrának, ezzel eldöntötte a kupa sorsát - huszonhatodjára is megnyerte a Magyar Kupát a Telekom Veszprém. Debrecenből ismét keserű élménnyel jöhet haza a második félidőben nagyot küzdő MOL-Pick Szeged, amely nagyon közel állt ahhoz, hogy legyőzze a nagy riválist, azonban a kettős emberelőnyével nem tudott élni, miközben a Veszprém kevesebbet hibázott a hajrában, így megint egy hetesről marad emlékezetes a kupadöntő - ám ez most nem a büntetőpárbajban született. A Pick a bajnokságban vághat majd vissza a Veszprémnek a ma elszenvedett vereségért.

TIPPMIX Férfi kézilabda Magyar Kupa döntő

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 23 - 22 (13-9)

Debrecen, Főnix csarnok, 4500 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

Veszprém:

MIKLER - MARGUC 7/1, Nilsson 1, Terzic, Nagy L. 1, Schuch, Iváncsik G. Csere: Alilovic (kapus), PALMARSSON 4/2, Ilic 1/1, Sulic 2, Ancsin 1, Lékai 5, Ugalde.

Vezetőedző:

Xavi Sabaté.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric 2, Buntic 1, Skube 4, Bánhidi 1, Gorbok, Källman 2. Csere: Sego (kapus), Blazevic, Thiagus Petrus, BALOGH 8/5, Gaber 1, Obranovic, Pedro, Bodó 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

5/3 ill. 3/3.

Kiállítás:

12 perc ill. 10 perc. Xavi Sabaté:

"Nagyon jó meccset játszottunk, szeretnék gratulálni a Szegednek! Negyven percig jobbak voltunk, a szünet után Sierra remekül védekett, a Szeged visszajött a meccsbe, de a végén Mirko óriásit nyújtott a mi kapunkban is. A legfontosabb pillanatban higgadtak tudtunk maradni, így sikerült nyernünk. Egy ilyen mérkőzés mindig nagy fontossággal bír, a Veszprém mindig mindent meg akar nyerni - a SEHA liga nem sikerült, most a Magyar Kupa igen. Fontos meccsek várnak ránk még a Bajnokok Ligájában."

Juan Carlos Pastor:

"Gratulálok a Veszprémnek! Az első félidőben nem játszottunk jól, megint egy hétméteresen dőlt el a kupa sorsa. Hat a négy ellen nem tudtunk gólt lőni, ellenben kaptunk, az döntő momentum volt."

Online közvetítésünk

A találkozó elé

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.