Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: újra harcba száll a kupáért a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pick-veszprem48kf_zubai

Pénteken és szombaton rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol a papírforma szerint a két gigász, a Veszprém és a MOL-Pick Szeged találkozik a döntőben – a debreceni esemény előtt a szegediek csapatkapitányát kérdeztük.

Pénteken a Tatabánya ellen lép pályára a Magyar Kupa elődöntőjében a MOL-Pick Szeged a debreceni Főnix csarnokban, míg a nagy rivális Veszprém a Csurgóval találkozik nagypénteken. Amennyiben nem születik meglepetés, akkor szombaton 14.15-től jöhet az idény harmadik rangadója a két csapat között. “Sorban kell haladnunk, először jussunk be a döntőbe, a Tatabánya is egy nagyon kemény ellenfél. Ha ez sikerül, akkor természetesen a Veszprémet megpróbáljuk legyőzni a döntőben, hiszen valószínűleg ők jönnek a túloldalról, ha ez sikerül, akkor egy nagyon szép hétvégét zárnánk, de tudjuk, a Veszprém is ezért jön Debrecenbe” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya. A szegediek számára abból a szempontból is érdekes lesz a pénteki elődöntő, hogy az ellen a Tatabánya ellen játszanak, amelynek vendégeként szemben pontot vesztettek a bajnokságban – igaz, végül a Tisza-partiak óvása miatt április 25-én újrajátszák a meccset.

A Pick három meccset is megnyert az elmúlt héten: kedden a Csurgót, pénteken az Egert, míg szombaton a Ceglédet múlta felül Juan Carlos Pastor csapata, míg a Veszprém egy elveszített SEHA-liga döntő után érkeznek Debrecenbe, miután a macedón Vardar Szkopje ellen elbukta a döntőt a bakonyi együttes. “Ez pont lehet, hogy nem jó nekünk. Azzal, hogy elvesztették a SEHA-liga döntőt, most nagyon koncentrálhatnak a kupára, de ez csak találgatás. Az biztos, hogy sokkal jobb formában vannak, mint ősszel, hogy most ez hogy fog megnyilvánulni ebben a kupadöntőben, azt nem tudom. Az biztos, hogyha futunk, márpedig jó ritmust akarunk diktálni, akkor jó esélyünk lehet a kupagyőzelemre. Ez nem azt jelenti, hogy esélyesek lennénk, de reméljük, felénk dől el a végjáték” – válaszolta Zubai Szabolcs.

Az idénynek ebben a szakaszában már a fáradtság is szerepet játszhat: bár a Veszprém igen bő kerettel rendelkezik, azonban Xavi Sabatét többször érte az a bírálat, hogy a kulcsjátékosokat alaposan kifacsarja, és a három sorozat fáradalmai elképzelhető, hogy nem múlnak el nyomok nélkül a Veszprémnél – ez éppen a Picknek is kedvezhet a négyesdöntőben. “Sokkal kevesebb meccset játszik a Veszprém, mint ősszel, ez biztos, hogy előnyükre várik. Ha fáradtak, ha nem, biztos, hogy nyerni szeretnének, de nem szoktam beszélni a veszprémiekkel, hogy hogy érzik magukat. Mindenki csinálja a saját dolgukat, aztán meglátjuk” – mondta a Szeged kapitánya.

Tavaly egy emlékezetes meccsen veszített a MOL-Pick Szeged, miután a kupadöntőt hetesekkel nyerte meg a Veszprém: ezzel kapcsolatban Zubai Szabolcs kifejtette, örülne, ha a rendes játékidőben sikerülne legyőzniük a riválist, de mindenre fel kell készülniük, így akár a hetespárbajra is. “Nem volt jó érzés a tavalyi kupát úgy elveszíteni, ahogy tettük, így idén megpróbáljuk elhozni” – zárta a Pick csékája.

Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Joao Janeiro együttese 3-0-ra nyert a Budaörs ellen.

Tovább olvasom

Sport

Ráijesztett a Budakalász a MOL-Pick Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A félidőben három góllal vezettek Forgács Gyula tanítványai.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: bravúros győzelemmel kezdett a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál