Közélet

Kedden is újabb melegrekord született

Kedden is újabb melegrekord született

2017. április 4., kedd
Kedden is újabb melegrekord született

Kedden újabb melegrekord született: a fővárosban ismét megdőlt a napi minimumhőmérsékleti rekord, hajnalban 15,1 Celsius-fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Azt írták: folytatódik a melegrekordok sorozata, az elmúlt napok szokatlanul meleg időjárásához illeszkedve az ország legnagyobb részén ismét magasak voltak a minimumhőmérsékletek. Budapest belterületén hajnalban 15,1 Celsius-fokot mértek, ezzel majdnem másfél fokkal megdőlt az 1964-ben, szintén a főváros belterületén regisztrált 13,7 fokos minimumhőmérsékleti rekord - tették hozzá. Az elmúlt napokban többször is megdőltek a napi minimum-, illetve maximumhőmérsékleti rekordok. Hétfőn Edelényben 27 fokig melegedett fel a levegő. Az előrejelzés szerint már kedden is többfelé várható zápor, elszórtan zivatar is előfordulhat jégesővel, a legkisebb eséllyel északkeleten. Éjszaka is sok lesz a felhő és többfelé valószínű zápor, néhol zivatar. A Nyugat-Dunántúlon többfelé megerősödik a szél. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet késő este 11 és 17 fok között várható. A hét második felében lehűlésre kell számítani, s többször várható zápor, illetve viharos széllel, jégesővel kísért zivatar is. A leghidegebb órákban néhol gyenge fagy is lehet, a maximumok jellemzően 10-15 fok körül alakulnak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.