Közélet

Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság érdekében Mórahalmon

Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság érdekében Mórahalmon

2017. április 26., szerda
Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság érdekében Mórahalmon

Az egyéves projekt keretében a mórahalmi önkormányzat, mint projektgazda intenzív norvég szakértői közreműködéssel az időskori gondozás területén tett szert értékes tapasztalatokra miközben beruházási projekt komponensek formájában egy új közösségi központot épített.

Az épület legfőbb funkciója, hogy a tanyavilágban, többnyire egyedül élő elsősorban idősebb és hajlott korú lakók számára biztosít nem csak közösségi teret, ahol fenntarthatják, illetve erősíthetik, bővíthetik emberi kapcsolataikat, de ugyanakkor helybeni orvosi ellátásban is részesülhetnek, ezáltal megkönnyítve számukra az orvoshoz való eljutást. Az új Termálfalu Közösségi Épületben ennek megfelelően elsősorban a fejlett idősgondozáshoz és időskori jóléti szolgáltatásokhoz kapcsolódó kapacitások kerültek kialakításra (közösségi tér, helybeni orvosi vizsgálatok lehetősége, szervezett programok stb). A projekt tevékenységek nyomán megvalósult szakmai elemek az aktív időskor elősegítése mellett mind a helyi alapellátás, mind pedig a helyi tanyagondnoki szolgálat ellátó képességét növelik. Partnerség: - Mórahalom Városi Önkormányzat - Geonardo Környezetvédelmi, Térinformatikai és Regionális Projektfejlesztő Kft. - SINTEF, Norvégia Teljes költségvetés: € 1 209 102,91 Támogatás összege: €1 132 204,00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.