Bulvár

Gyanút keltett a csipogó doboz

Gyanút keltett a csipogó doboz

2017. április 22., szombat
Gyanút keltett a csipogó doboz

Tíz példány tengelicet és nyolcszáz szem gyógyszer találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy személygépjárműben Röszkén. A madarakat, valamint a gyógyszert lefoglalták a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek.

A NAV munkatársai egy német rendszámú Ford személyautót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető német férfi és utasa elmondták, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a gépkocsi és a csomagok teljes átvizsgálása mellett döntöttek. A csomagtartó felnyitásakor egy „csipogó” kartondobozra lettek figyelmesek. A dobozban két kalitka volt, amelyben 10 példány kistestű madár utazott. Az autó vezetője elmondta, hogy a madarak kanárik, azokat Törökországban vásárolta saját részére. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrének előzetes szakvéleménye szerint az előkerült madarak tengelicek, amelyek hazánkban védettek, így behozatalukhoz engedély szükséges. Az ellenőrzést tovább folytatva a csomagok közé rejtve, egy műanyag zacskókból, összesen 800 szem, VEGA*100 mg feliratú, Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő gyógyszer került elő, melyet az autó utasa magáénak vallott. A NAV pénzügyőrei a védett madarakat és a gyógyszereket lefoglalták, a szerb férfi ellen természetkárosítás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.