Bulvár

Fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani az ünnepi hétvégén

Fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani az ünnepi hétvégén

2017. április 14., péntek
Fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani az ünnepi hétvégén
kekfeny_rendorseg_szirena

A rendőrség a közlekedési balesetek megelőzése érdekében az ünnepi hétvégén fokozott ellenőrzést tart a megye útjain, melynek során elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát, a sofőrök biztonságos vezetésre alkalmas állapotát ellenőrzik.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése érdekében, az ünnepi hétvégén fokozott ellenőrzést tart a megye útjain - tájékoztat a police.hu. A rendőrök az akció során, egyebek mellett a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a sofőrök biztonságos járművezetésre alkalmas állapotát ellenőrzik. Az ünnepi hétvégén a forgalom megnövekedésére kell számítani, amellyel egy időben a menetidő a szokásos többszörösére nőhet. A járművezetéshez elengedhetetlen a megfelelő fizikai és mentális állapot. Amennyiben hosszú útra indulnak, tartsanak többször pihenőt, amelyek során mozgassák át végtagjaikat - figyelmeztet a rendőrség. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ünnepi hétvégén sokan választják a kerékpárt. Csak a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban lehet közlekedni, biciklivel is! Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a fényvisszaverő mellény viselése és a világítóberendezés használata elengedhetetlen! A gépkocsivezetők részéről a kétkerekűek előzése során kisebb sebesség, nagyobb körültekintés és megfelelő oldaltávolság megtartása szükséges. Már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan követkeményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló. A rendőrség arra kéri a szórakozóhelyek üzemeltetőit, amennyiben tudomásuk van arról, hogy a vendég járművel érkezett, hívják fel a figyelmét arra, hogy szeszesital-fogyasztás után ne üljön volán mögé. A kerékpárosok is csak a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban közlekedhetnek. Nem csak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.