Közélet

Fidesz: az átláthatósági javaslatnak nincs szankciós jellege

Fidesz: az átláthatósági javaslatnak nincs szankciós jellege

2017. április 12., szerda
Fidesz: az átláthatósági javaslatnak nincs szankciós jellege
Gulyás Gergely

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatnak nincs szankciós jellege, csak azt segít világossá tenni, hogy ki kitől és milyen támogatásokhoz jut hozzá külföldről - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés előtt lévő indítvány aktualitásáról a politikus azt mondta: az elmúlt két évben azt tapasztalták, számtalan bevándorláspárti civil szervezet mindent megtesz azért, hogy a kormány ne tudja megfelelően ellátni a magyar és európai uniós jogi, határvédelmi kötelezettségeiből fakadó feladatait. Ezeknek a szervezeteknek a nagy többsége az Európai Unión kívülről, nagyrészt

Soros Györgytől

kap jelentős támogatásokat - tette hozzá, elvárhatónak nevezve, hogy az átláthatóság - amelyet legtöbbször ezek a tömörülések követelnek - rájuk nézve is érvényesíthető legyen. "Megbélyegzés nincsen" - hangsúlyozta. Azt is kijelentette: nem tartja sérelmesnek, hogy egy évben egyszer be kell számolni a külföldi támogatásokról. "Ezt egy eltúlzott, látszólagos sérelemnek tartom a civil szervezetek részéről" - mondta.

Gulyás Gergely

szerint a törvényjavaslat elleni szerdai demonstrációt támogató szervezetek között is legalább 15 olyan van, amelyet Soros György támogat, ami természetesen legális, de "ezt az adatot nem kell eltitkolni". Kiemelte egyúttal: mindenki gyakorolhatja gyülekezési alapjogát alkotmányos keretek között. A Fidesz frakcióvezető-helyettese közölte: a következő hónapokban az EU-ban ismét a legfontosabb kérdések között lesz a bevándorlás, és nem mindegy, hogy Magyarország ebben a küzdelemben milyen támogatottságot tudhat maga mögött. Hozzátette, a magyar társadalom nagy többsége bevándorláspolitikában a kormány mögött áll. A képviselő kérdésre elmondta, a törvényjavaslat előkészítésében támaszkodtak az igazságügyi tárca munkájára. Arra a felvetésre, hogy a Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek ügynökök-e, mint arról a kormánypártban sokan így nyilatkoznak, Gulyás Gergely azt felelte: nagy párt, sokféle vélemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.