Közélet

Fidesz: a baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja

Fidesz: a baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja

2017. április 2., vasárnap
Fidesz: a baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja

A Fidesz szerint egy olyan furcsa koalíció alakult ki az ellenzéki oldalon, amelyben a baloldalt Soros György, a Jobbikot pedig Simicska Lajos rángatja, finanszírozza.

Németh Szilárd

, a kormánypárt alelnöke vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Jobbik szombaton indított sok százmillió forintos plakátkampánya a végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja,

Simicska Lajos

pedig marionett bábuként mozgatja

Vona Gábor

pártelnököt. Kiemelte, a milliárdos Simicska Lajos azt követően gondolta úgy, hogy "kell keresnie magának egy parlamenti pártot", miután a Fidesz-kormány nem úgy táncolt, ahogy ő gondolta, sőt a parlamentben neki nem kedvező döntéseket is kezdeményezett. "Vona Gábort meg is találta, meg is vette dekára" - mondta Németh Szilárd, hozzátéve, Simicska Lajos a Jobbiknak juttatott pénzért cserébe azt kérhet a párttól, amit akar. A Fidesz politikusa szerint Vona Gábor utasításai alapján a Jobbik teljesen meg is változott. Németh Szilárd hangsúlyozta, a Jobbik elnöke nem először cselekszik így. "Jól láthatjuk, hogy a pénzért és az áhított hatalomért, amelyet beígért neki ez a milliárdos, (...) Vona Gábor bármire képes" - mondta, hozzátéve, hogy a Jobbik vezetőjének a mostani médiamegjelenésért teljes egészében el kellett árulnia régi önmagát, a "Jobbik lelkét" és régi szavazóit. Németh Szilárd szerint ezért lehet azt látni, hogy a "Jobbik rendezvényein gyakorlatilag nincsenek emberek", hiszen korábbi támogatóik nem kértek abból a pálfordulásból, amelyet a régen magát nemzeti radikálisnak nevező párt végrehajtott "pusztán azért, mert Simicska Lajos megvásárolta őket". A Fidesz alelnöke a Jobbik pálfordulásának részeként említette, hogy a párt szerinte "agyonhallgatta" a kvótanépszavazást a részvételi arány csökkentéséért, majd nem szavazta meg a betelepítési kvóták ellen kezdeményezett alaptörvény-módosítást, továbbá "végig összeállt azokkal az álomgyilkosokkal", akik az olimpia megbuktatásával akartak maguknak új politikai esélyt teremteni. Németh Szilárd szerint utóbbi miatt a Jobbik meg is kapta a dicséretet "Heller Ágnes csodafilozófustól" és Kőszeg Ferenctől, a Magyar Helsinki Bizottság volt elnökétől. "Ők keblükre ölelték a Jobbikot, és azt mondták, hogy a Jobbik nélkül bizony mi nem tudunk semmik sem lenni" - fűzte hozzá. A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy a Jobbikkal ellentétben a Fidesz-kormány nem engedett semmiféle üzleti, vagy politikai nyomásgyakorlásnak, és ezután sem fog. Ellenben az nagyon nagy kérdés, hogy "Vona Gábor milyen hűségesküt tett Simicska Lajosnak" - folytatta Németh Szilárd, arra is rákérdezve, hogy a Jobbik vajon nem azt ígérte-e a milliárdosnak, hogy kormányra kerülésük esetén újra gyarapíthatja majd a vagyonát. Németh Szilárd a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett kiálló szervezetekre és tiltakozókra vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, az elmúlt napokban "kiderült, kik azok, akik Soros emberei Magyarországon". Hangsúlyozta, a "Soros-egyetemnek is be kell tartania a magyar törvényeket, a Soros-egyetem sem áll a magyar törvények felett", a felsőoktatási törvény tervezett módosítása pedig ezt, vagyis tiszta és törvényes viszonyokat szolgálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.