Közélet

Elfogták a szentpétervári robbantás egyik szervezőjét

Elfogták a szentpétervári robbantás egyik szervezőjét

2017. április 17., hétfő
Elfogták a szentpétervári robbantás egyik szervezőjét

Elfogták Moszkva közelében a szentpétervári metróban elkövetett terrortámadás egyik feltételezett szervezőjét - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint az őrizetbe vett 27 éves Abror Azimov készítette fel a robbantásra az öngyilkos merénylőt. Azimovot, aki a szolgálat által meg nem nevezett közép-ázsiai országból érkezett Oroszországba, a Nyomozó Bizottság (SZK) hallgatja ki. A pokolgépes merénylettel kapcsolatban korábban nyolc szintén közép-ázsiai származású személyt vettek őrizetbe. Mint azt Alekszandr Bortnyikov, FSZB igazgatója múlt kedden bejelentette, mindannyian titkos terrorsejtek tagjai voltak. A szentpétervári metróban április 3-án elkövetett pokolgépes merényletben 14 ártatlan ember halt meg, és további több 102 megsebesült. Az öngyilkos támadás feltételezett elkövetője a 22 éves, orosz állampolgárságú, kirgizisztáni üzbég származású Akbarzson Dzsalilov volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.