Bulvár

Elenyésző az ittas vezetők száma az ünnepi időszak alatt

Elenyésző az ittas vezetők száma az ünnepi időszak alatt

2017. április 17., hétfő
Elenyésző az ittas vezetők száma az ünnepi időszak alatt
reszeg_alkohol_ital_berugas

Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól.

Nádházi Brigitta

arról nem közölt pontos információt, hogy hétfő délig hány ittas vezetővel találkoztak a rendőrök, erről az összesítést kedden teszi közzé a rendőrség. Meglátása szerint azonban az állampolgárok tisztában vannak azzal, hogy ezekben a napokban fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, ami minden esetben magában foglalja az alkoholszondás ellenőrzést is. Tájékoztatása szerint az ittas járművezetők légalkohol-koncentrációtól függően közigazgatási hatósági bírságra vagy akár a vezetői engedély bevonására is számíthatnak. A százados ismertette, hogy a négynapos hosszú hétvégén a rendőrség fokozottan van jelen Magyarország közútjain, a szondáztatás mellett ellenőrzik a járművezetők okmányait, valamint a járművek műszaki feltételeit. Azok, akiknél mindent rendben találtak, ajándékot kapnak - jegyezte meg. Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 17 helyszínen állítja meg a autósokat, a motorosokat és a kerékpárosokat kedd hajnalig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.