Bulvár

Egy százalék esélyre a cicáknak is szükségük van!

Egy százalék esélyre a cicáknak is szükségük van!

2017. április 20., csütörtök
Egy százalék esélyre a cicáknak is szükségük van!
macska_cica

Közeleg a személyi jövedelemadó bevallások határideje, és sokan még nem rendelkeztek a civileknek és egyházaknak felajánlható 1+1 százalékról. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is szeretné megmutatni ebben az időszakban, miért is lehet méltó támogatásra lelkes és elkötelezett a közösségük, ezért indítanak online közösségi kampányt.

"Megalakulása, 2009. óta számos fontos állatvédelmi, állatjóléti feladatot lát el a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Elkötelezett tagjainknak, lelkes önkénteseinknek, és áldozatkész támogatóinknak köszönhetően számos területen értünk el komoly sikereket, eredményeket.

Mivel is foglalkozunk?

• Ha baj van, állatokat mentünk. – Nagyon sokszor mentünk utcára vetett, borzasztó állapotban lévő állatokat, biztosítjuk biztonságos befogásukat, állatorvosi ellátásukat. • Ideiglenes állat-befogadó hálózatot működtetünk. – Megmentett állatainkat először ideiglenesen olyanoknál helyezzük el, akik megfelelően gondoskodnak róluk, hogy megerősödhessenek. • Gazdit keresünk elárvult állatoknak. – Minden megmentett állatunknak igyekszünk felelős, jó gazdát találni, hogy házi kedvenchez méltó életet élhessenek a kidobott állatok. • Létre akarjuk hozni Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központját. – Gyűjtést kezdeményeztünk, hogy egy komplex szolgáltatást nyújtó, gondozást és oktatást is segítő intézmény jöhessen létre városunkban. • Harcolunk, hogy egyre kevesebb legyen az állatkínzás. – Szakmai tanácsadást nyújtunk állatkínzásos esetekben, felvilágosító, ismeretterjesztő kampányt folytatunk, és járőrszolgálatot működtetünk az ilyen esetek megelőzéséért. • Előadásokat tartunk a helyes állattartásról, az állatvédelemről. – Kicsikkel és nagyokkal, komolyan és játékos formában is igyekszünk felvilágosítást adni arról, hogyan bánjunk jól az állatokkal. • Rendszeresen segítjük a szociálisan rászoruló gazdikat. – Eledelgyűjtéseket tartunk, hogy mentett állatainknak, és a rászorulóknak, hajléktalanoknak is jusson elég állateledel. • Ivartalanítási programokkal csökkentjük a kóbor állatok számát. – Humánus módon, állategészségügyi szempontokat is szem előtt tartva végezzük a befogott, mentett állatok ivartalanítását. • Állatvédelmi információs segélyszolgálatot működtetünk. – Személyesen a szegedi Akela állatpatikában, telefonon és interneten keresztül is biztosítunk szakmai segítséget, emellett chip-ügyeletet is fenntartunk. • Együttműködünk más állatvédő szervezetekkel, csoportokkal, hivatalokkal, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel. – Rendszeresen részt veszünk állatvédelmi konferenciákon, jó kapcsolatokra törekszünk a hatóságokkal, szoros együttműködésben dolgozunk egyebek mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal.

Mivel telt a Cicamentők elmúlt éve?

- változatlanul sok állatot mentettünk, juttattuk ideiglenes befogadóhoz, majd találtunk számára szerető gazdit - folytattuk ivartalanítási programunkat saját erőből, egy nyertes pályázatnak és egy svájci támogatásnak köszönhetően csaknem kétszáz állatot ivartalanítottunk, így válhatott macskamentessé a szegedi Zsinagógakert is - komplett állatjóléti szolgáltatássá bővíttettük tanácsadói munkánk, rendszeresen fordulhatnak hozzánk immár a szegedi Akela állatpatikában is - Szegeden, összefogva a civil szervezeteket, szórakoztató szakmai napot szerveztünk az Állatok Világnapjára - Megyei Állatvédelmi Konferenciát szerveztünk Szegeden a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületével - rendszeresen megjelentünk szegedi és környékbeli rendezvényeken, így a Hídi Vásáron, a Városi Gyereknapon, Sándorfalván és Szatymazon, és mindenhol, ahová meghívtak bennünket - konferenciákon szólaltunk fel és részt veszünk az országos állatvédelmi munkában - tüntettünk az állatkínzás ellen Szegeden a deteki állatkínzásos eset után - elindítottuk a gyűjtést Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjára - rendszeresen gyűjtöttünk állateledelt, hogy így is segítsük a rászoruló gazdikat

Hogyan támogatható a Cicamentők munkája?

Mindenki szabadon rendelkezhet személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról, bár ezt sokan elfelejtik. A civileknek és az egyházaknak így felajánlható támogatásról 2017. május 22-ig határozhatunk. Ha még nem döntöttünk az 1 százalékokról, bármikor megküldhetjük a határidőig a felajánló értesítést a NAV megfelelő címére adószámunk megadásával és a boríték aláírásával! A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete adószáma: 19561802-1-06 Kampányunk felvezető kisvideója ezen a linken érhető el: https://youtu.be/Db7KMYDFf00 Erőfeszítéseink sikere nem ki részben a médián múlik, egész éves segítségüket ezúton is hálás szívvel köszönjük! Most is arra kérjük, amennyiben lehetősége engedi, számoljon be részletesebben a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete munkájáról, a felajánlható 1 százalék ügyében indított online közösségi kampányunkról!" - írja a Cicamentők közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.