Közélet

Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál

Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál

2017. április 12., szerda
Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál

Kilencezer doboz cigarettát találtak egy gépkocsiban és egy autószállító trélerben a pénzügyőrök az ásotthalmi határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva

, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállító trélert ellenőriztek Ásotthalmon. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szerb rendszámú trélert házilag átalakították, s a rejtekhelyet telepakolták cigarettával. A személyautón is friss szerelés nyomait találták. Az alapos vizsgálat után az átalakított első és hátsó lökhárítóból, az oldalküszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból is cigaretta került elő - közölte az alezredes. Hozzátette: a pénzügyőröket is meglepte a megoldás, mivel a csempészek az utólag kialakított üregekben elrejtett cigarettaszállítmányra "építették fel" újra a járművet. A NAV a 9070 doboz cigarettát, valamint az átalakított járműveket lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.