Közélet

Bíróság előtt a szentesi fejrugdosó férfi

Bíróság előtt a szentesi fejrugdosó férfi

2017. április 6., csütörtök
Bíróság előtt a szentesi fejrugdosó férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 20. életévét még be nem töltött szentesi férfival szemben, aki egy éjszakai szórakozást zárt le a földön fekvő sértett bántalmazásával.

A vádirat szerint 2016. augusztus elején az éjszakai órákban egy szentesi szórakozóhelyen tartózkodott mind a sértett, mind pedig a vádlott a saját baráti társaságával - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Valamennyien az est folyamán alkoholt fogyasztottak, azonban egészen a másnap hajnali távozásig konfliktus nem alakult ki a két társaság között. A távozás során a sértett el akart köszönni a vádlottól, ezért kezet fogott vele, melynek során néhány másodpercig szorították egymás kezét, amelynek a vádlott úgy kívánt véget vetni, hogy váratlanul a sértettet mellkason ütötte. Ezt követően a vádlott minden különösebb előzmény nélkül ököllel, több alkalommal fejen akarta ütni a sértettet, akinek sikerült ezek elől elhajolnia, azt azonban már nem sikerült kivédenie, hogy őt a vádlott ellökje és így a földre kerüljön. Miután a sértett a földre került fel akart állni, de csak arra volt ideje, hogy fejét kb. 10 cm-re felemelje a járdától, amikor a vádlott nagy erővel, jobb lábbal a sértettet fejen rúgta. A rúgás következtében a sértett arca nekicsapódott a járdának, az orrából, valamint a szájából ömleni kezdett a vér. A közelben tartózkodók megakadályozták, hogy a vádlott a bántalmazást tovább folytassa, valamint rendőrt és mentőt hívtak a helyszínre, melyet azonban a vádlott már nem várt meg, hanem onnan eltávozott. A bántalmazás következtében a sértett a fej többszörös sérülését szenvedte el, egyrészt az orrcsont törését, szemgödör törését, szájpad törését, zúzódásokat, valamint enyhe fokú agyrázkódást. A sérülések közül több is 8 napon túl, 3-4 hét alatt gyógyult azzal, hogy az esetleges maradandó fogyatékosság tárgyában egy év múlva adható vélemény. A vádirat szerint az, hogy nem jött létre életveszélyes sérülés, a véletlenen múlott, figyelemmel arra, hogy amennyiben nem az arcával, hanem a koponyájával csapódik a sértett feje a betonnak, úgy koponyatörés és agyállományi vérzés következett volna be. Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.