Közélet

Az uniós bérkülönbségek csökkentéséről tart vitát a parlament

Az uniós bérkülönbségek csökkentéséről tart vitát a parlament

2017. április 10., hétfő
Az uniós bérkülönbségek csökkentéséről tart vitát a parlament

Az Országgyűlés ma fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők délutántól az európai uniós munkabérkülönbségek csökkentéséről tartanak politikai vitát a Jobbik kezdeményezésére.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek. Az uniós bérekről szóló vitát az utolsó napirendi pontban bonyolítják le. A Jobbik a kérdés tárgyalását kérő javaslatában hangsúlyozta, Magyarország gazdasági stratégiája az "alacsony bérekre és a munkavállalókat a munkaadóval szemben hátrányba hozó, a kiszolgáltatottságot erősítő munkajogi szabályozásra épül". Az ellenzéki párt szerint ezért a képzett munkaerő "csak a lecsúszás és a teljes elszegényedés", vagy a külföldre vándorlás között dönthet. "Meggyőződésünk, hogy a valódi európai gazdasági és pénzügyi unió elengedhetetlen feltétele a mai, jelentős különbségek mérséklése, hosszabb távon pedig megszüntetése" - fogalmaztak a Jobbik képviselői indítványukban, amelynek tárgyalását az MSZP és az LMP is támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.