Közélet

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt vasárnap

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt vasárnap

2017. április 2., vasárnap
Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt vasárnap

Megdőlt a fővárosi és az országos napi melegrekord is vasárnap - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Azt írták, Budapesten mostanáig 1985-ben volt a legmelegebb április 2-án, akkor 24,2 Celsius-fokot mértek. Az április 2-i országos melegrekord pedig 25,7 fok volt, amelyet 1918-ban Túrkevén mértek. Most viszont Budapest belvárosában 25,3 fokig emelkedett a hőmérséklet. Békéssámsonban pedig 26,3 fokig melegedett a levegő, így a fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint napsütéses meleggel indul a jövő hét, de később borúsabb, szelesebb időre lehet számítani. Többször várhatók záporok, és mérséklődik a meleg is, a maximumok már inkább 15 Celsius-fok körül alakulnak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.