Közélet

Automata fegyverrel öltek rendőrt Párizsban

Automata fegyverrel öltek rendőrt Párizsban

2017. április 21., péntek
Automata fegyverrel öltek rendőrt Párizsban
20170420lovoldozes-parizs4

Egy egyelőre hivatalosan meg nem nevezett, de azonosított elkövető csütörtökön 21 óra után nem sokkal nyitott tüzet egy rendőrbuszra Párizsban, a férfi automata fegyverrel lelőtt egy rendőrt, és megsebesített két másikat. A két sebesült rendőr nincs életveszélyben. A merénylőt agyonlőtték.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, amely szokatlan gyorsasággal jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, csütörtökön késő este tudatta: “

Abu Juszuf

, az Iszlám Állam belga katonája” követte el a merényletet. Rendőrségi források csütörtök este arról beszéltek, hogy korábban már szélsőségesként azonosították a támadót.

Teljes a készültség

A francia hatóságok mozgósították a biztonsági erők minden tagját – az elitegységeket is -, hogy garantálni tudják az állampolgárok biztonságát a vasárnapi elnökválasztáson – jelentette be

Bernard Cazeneuve

miniszterelnök a kormány biztonsági kabinetjének péntek reggeli tanácskozása után. Minden elitegység riadókészültségben van annak az 50 ezer rendőrnek a támogatására, akit szolgálatba osztottak be a választás napjára. “Nem engedhetjük meg, hogy bármi is megzavarja az ország demokratikus folyamatait. Nem szabad hagynunk magunkat megfélemlíteni, manipulálni, mert az az ellenségnek kedvez” – jelentette ki a miniszterelnök közleményben.

Szijjártó Péter elítéli a párizsi támadást

A leghatározottabban elítéli

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter a párizsi támadást, amelynek során egy rendőr életét vesztette, több pedig súlyosan megsérült - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium péntekre virradó éjszaka az MTI-vel. A közleményben hangsúlyozzák: aki rendőrökre támad, egyértelműen az ország destabilizálására törekszik, félelmet és bizonytalanságot akar kelteni. Akármi is az elkövető indítéka, cselekedete elfogadhatatlan, mindent meg kell tenni az ilyen támadások megelőzése érdekében. Franciaország számíthat Magyarország szolidaritására és támogatására. "Együtt érzünk a gyászolókkal, a sérülteknek mielőbbi teljes felépülést kívánunk" - olvasható a közleményben. Egy egyelőre hivatalosan meg nem nevezett elkövető csütörtökön este kilenc óra után nem sokkal nyitott tüzet egy rendőrbuszra a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. A merénylőt agyonlőtték. A belügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint egy rendőr meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.