Bulvár

A fábiánsebestyéni diákok győzedelmeskedtek a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen

A fábiánsebestyéni diákok győzedelmeskedtek a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen

2017. április 13., csütörtök
A fábiánsebestyéni diákok győzedelmeskedtek a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen
20170411_093428kicis

Idén is megrendezték a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei selejtezőjét. A versenynek a hódmezővásárhelyi Hódtói Sport és Szabadidő Központ adott otthont, a rendezvényt Krám István tűzoltó alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője nyitotta meg.

A megye szinte minden járásából érkeztek csapatok, a versenyen nyolc általános iskola és hét középiskola négyfős csapatai küzdöttek meg az első helyért. Az általános és középiskolai csapatok tizenöt állomáson oldottak meg ügyességi és szakmai ismereteket igénylő feladatokat, melyek végrehajtására állomásonként tizenöt perc állt rendelkezésre. A versenyszámok között szerepeltek elsősegély nyújtási ismeretek, térkép- és viharjelzési ismeretek, activity, továbbá az árvízvédelem területéről is szerepeltek kérdések. A versenyt akadálypálya színesítette, amelyekben minden diák jól teljesített. A feladatok során nagyon szoros verseny alakult ki, az összesítés során holtverseny esetén a teszt eredményesebb megírása döntött. Az általános iskolai kategóriában az első helyezést a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, a második helyezést a KLIK Makói Tankerülete Földeáki Návay Lajos Általános Iskola (Földeák ÖTE) csapata érte el, míg a harmadik helyezett a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium Általános Iskolája lett. A középiskolások versenyében az első helyet a fábiánsebestyéni Szent Sebestyén ÖTE középiskolai csapata szerezte meg, második lett a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola "Lánglovagok" csapata, a harmadik helyen pedig a csongrádi Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma csapata végzett. A díjakat és okleveleket Huszár Tibor tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes adta át. Különdíjban részesült a „térkép és viharjelzési ismeretek” elnevezésű feladatot megoldó általános és középiskolás csapat, melyet a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) ajánlott fel. Minden résztvevő csapat vidám hangulatban versenyzett, a nap végén kellemesen elfáradva, kupákkal és ajándékokkal térhetett haza a viadalról. A budapesti országos versenyen megyénket a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a fábiánsebestyéni Szent Sebestyén ÖTE középiskolai csapata képviseli április 22-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.