Sport

Vízilabda: a kiegyensúlyozottság hiányzik a ContiTech Szeged Diapolóból

Vízilabda: a kiegyensúlyozottság hiányzik a ContiTech Szeged Diapolóból

2017. március 28., kedd
Vízilabda: a kiegyensúlyozottság hiányzik a ContiTech Szeged Diapolóból
szeged-bvsc014kf

Szombaton sem sikerült a pontszerzés a ContiTech Szeged Diapolónak, amely ezúttal is kikapott a BVSC-től, így folytatódott rossz sorozata. A csapat lövője, Manhercz Ádám úgy véli, önmagukat kell kirángatniuk ebből a helyzetből.

Hiába vezetett a BVSC ellen majdnem három negyeden keresztül a ContiTech Szeged Diapolo, Varga Péter együttese mégis vesztesen hagyhatta el a medencét, így továbbra sincs győzelme a középszakaszban Kiss Csabáéknak. "Jól kezdtünk, sikerült masszív védekezéssel és támadásban szép építkezéssel egy-két gólra elmenni. Ezt követően hiába voltunk hátul stabilak, elöl elfogytunk, a BVSC jobban kihasználta a helyzeteit, mint addig, és el is fáradtunk a végére. Végig küzdős meccs volt, de végül elég rossz élmény lett belőle. Volt szerepe a hiányzóknak is, mert attól vagyunk egy csapat, ha mindenki ott van, de ez senkit nem érdekel. Nem is akarom és nincs is értelme felhozni ezt. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ennek ellenére tudtuk volna hozni ezt a meccset, de sajnos nem sikerült" - válaszolta a hiányzókra irányuló kérdésünkre

Manhercz Ádám

, hiszen szombaton nem lehetett ott a társakkal Ádám testvére,

Krisztián

, valamint

Ivan Basara

sem. Ezzel a Szeged zsinórban hatodjára is kikapott a zuglói együttestől: tavaly a bajnokság alapszakaszában elszenvedett két vereség mellett az ötödik helyért vívott párharc két találkozóját is elveszítette a ContiTech, miképp idén is ez már a második alkalom volt, amikor a BVSC nyerni tudott a Szeged ellen - igaz, a hat meccs döntő többsége igen szoros volt. "Az összes BVSC ellen elvesztett meccsen esélyesként ugrottunk vízbe, meg is volt a sanszunk a győzelemre, nem arról van szó, hogy kimondottan rossz meccsünk lett volna, hanem közben fordult meg a dolog. Nem mondanám mumusnak őket, az ő érdemeiket is el kell ismerni, de alapvetően rajtunk múlt az összes meccs. Az egy jogos kérdés, hogy miért billen mindig az ő oldalukra a mérleg" - nyilatkozta Manhercz Ádám, aki úgy folytatta: még az igazán komoly ellenfelekkel szemben is sikerült közel maradniuk, esélyt teremteniük a pontszerzésre, azonban ez csak a Ferencváros ellen sikerült, így nem lesz könnyű felállniuk a folytatásra. Kesergésre azonban nincs idő, szerdán az Eger vendégei lesznek Sánta Dánielék, míg szombaton a Miskolc érkezik az újszegedi sportuszodába. "Ezek nem egyszerű vereségek, ott van a lehetőség, küzdesz és harcolsz, de a végén alulmaradsz - ezek demotiváló dolgok. Ezt a helyzetet kell megoldanunk, magunknak alakítottuk ki, magunknak is kell megoldanunk. Folyamatosan sűrűsödik a bajnokság, míg az első szegedi évemben nagyjából tiszta volt, hogy ki érhet oda az ötödik-hatodik helyre, mostanra három csapat pályázik az ötödik helyre, négyen pedig kiemelkednek ebből a bajnokságból, igaz, őket is meg tudják szorongatni, és a hátsó régió is erősödött. Az van előrébb a táblázaton, aki kiegyensúlyozottabban tudott játszani, egy-egy pontnak is nagy jelentősége van" - fejtette ki az erőviszonyok átalakulásáról a 23 éves pólós.

szeged-bvsc020kf

Pedig idén voltak bravúrok is: az OSC, vagy a Ferencváros elleni döntetlenek abszolút jó eredménynek minősültek, ám a középszakasz kezdete óta nem tudott meccset nyerni a csapat. "Ezek a pontszerzések az extrák számunkra. Ezek viszont csak akkor érnek valamit, ha az alapot is hozni tudjuk, a szintünkön lévő ellenfeleket le tudjuk győzni. Szépek ezek a döntetlenek, de így semmit nem érnek, ha a számunkra fontos meccseket nem tudjuk hozni. Annak is köszönhetjük mostani helyzetünket, hogy nem voltunk kiegyensúlyozottak, hiába teljesítettünk jól elöl álló csapatok ellen, mert a hátrébb lévő csapatok ellen pontokat veszítettünk" - fogalmazott Manhercz Ádám. A középszakasz végeztével következik a rájátszás: az

idei lebonyolítás

alapján a Szegednek még bőven van esélye a valószínűleg nemzetközi kupaindulást érő ötödik hely elérése (ehhez az kell, hogy olyan csapat nyerje a Magyar Kupát, amelyik az első négy hely valamelyikén végez), hiszen előbb lesz egy párharc az ötödik-nyolcadik, és a hatodik-hetedik helyen végzett csapatoknak, majd a győztesek összecsaphatnak az európai kupaindulásért. "Nincs más választásunk. Most úgy hozza a sors, hogy egy héten belül két nagyon nehéz meccsünk lesz, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a kettőből, és akármi jön, a rájátszásban be akarjuk hozni a lemaradást. Idén a nyolcadik helyezettnek is esélye van még az ötödik hely megszerzésére, nem lesz egyszerű dolgunk, de ez lesz a célunk" - zárta Manhercz Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.