Egyetem

Vállalkozói fórumot tartottak a Kőrösyben

Vállalkozói fórumot tartottak a Kőrösyben

2017. március 2., csütörtök
Vállalkozói fórumot tartottak a Kőrösyben
korosy_vallalkozoi_forum

Gazdálkodók, gyakorlati képzőhelyek bevonásával tartottak pályaorientációs rendezvényt az érettségi előtt álló és a szakképzésben részt vevő tanulóknak szerdán az iskola dísztermében.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szegedi Szakképzési Centrummal és a Kőrösyvel közösen szervezte meg a Vállalkozói Fórumot, ahová közgazdasági ágazatban szakembert foglalkoztató szervezeteket hívták meg. A vállalkozók képviselői bemutatták cégük tevékenységét és iránymutatást adtak a tanulóknak arról, hogy milyen készségek szükségesek az egyes szakmákhoz, illetve a tanulóknak milyen munkaerő-piaci lehetőségeik vannak a szakképzettségek megszerzése után. A Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft., a Trivium Kft., a Remix Team Kft. és a Junior Achievement Magyarország képviselői bemutatkozásuk után a tanulók rendelkezésére álltak, hogy az állásbörzékhez hasonlóan fogadják az érdeklődő tanulók kérdéseit. A rendezvényen részt vevő 80 tanuló az érettségi és szakmai vizsga jelentkezések leadása után a tanév végén újabb válaszút elé érkezik: a felsőoktatási továbbtanulás mellett lehetőségük lesz a Kőrösyben két év helyett egy év alatt szakmát szerezni, a szakképzésben már részt vevők pedig ingyenesen további 1 év alatt megszerezhetik második szakmájukat vagy szaktudásukat magasabb szintre emelve vállalkozási mérlegképes könyvelővé válhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.