Közélet

Vádemelés a bolgár fegyvercsempésszel szemben

Vádemelés a bolgár fegyvercsempésszel szemben

2017. március 21., kedd
Vádemelés a bolgár fegyvercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki ez év elején próbált meg fegyvert és lőszereket Magyarországra csempészni - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott január 20-án délután 3 óra körüli időben jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszkei Határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A pénzügyőrök kérdésére nem jelentett be vámárut, melyet követően tételes vámvizsgálatot rendeltek el. A vámvizsgálat során a gépkocsi kesztyűtartójában egy Beretta típusú pisztolyt és hozzá tartozó 37 db éleslőszert találtak meg, melyekre engedélye a vádlottnak nem volt. A vádlott által birtokolt pisztoly lőfegyvernek, míg a 37 db töltény lőszernek minősül. A járási ügyészség a vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.