Közélet

Ünnepi közgyűlést tartottak a polgárőrök Ópusztaszeren

Ünnepi közgyűlést tartottak a polgárőrök Ópusztaszeren

2017. március 22., szerda
Ünnepi közgyűlést tartottak a polgárőrök Ópusztaszeren

Ünnepi Közgyűlést tartott Ópusztaszeren a Szeri Polgárőr Egyesület március 18-án - a rend fenntartói tíz éve teljesítenek szolgálatot a településen és segítenek a szomszédos falvakban is, éjjel-nappal.

Mucsi Antal

elnök köszöntötte a tagságot és a meghívott vendégeket. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével

Makra József

polgármester,

Dr. Makra József

alpolgármester,

Batiz István

a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke,

Szabó Zsolt

rendőr alezredes, a Kisteleki Rendőrkapitányság vezetője,

Bánfi Ferenc

a Baksi Rendőrs vezetője,

Sztetovics Csaba

Kistelek Járási koordinátor,

Dékány Péter

balástyai,

Kácsor Péter

Kisteleki polgárőr egyesület elnöke és

Antal Imre

helyi plébános, tiszteletbeli polgárőr, valamint

Varga József

körzeti rendőr. Ünnepi közgyűlést tartott Ópusztaszeren a 2006-ban alakult Szeri Polgárőr Egyesület. A jó hangulatú esten a szakmai kérdések mellett jutott idő egy kis beszélgetésre, egy finom vacsorára és arra, hogy a Szeri Polgárőr Egyesület előtt álló feladatokat megbeszéljék. Mucsi Antal az elmúlt tíz évről számolt be, melyet z ünnepi közgyűlés nagy tapssal jutalmazott. Ez után Mucsi Antal az egyesület előtt álló feladatokról, prioritásokról, a továbbképzések fontosságáról beszélt, a hallgatóság nagy megelégedésére. Majd ezt követte a pénzügyi beszámoló, a 2017 évi költségvetési terv és a Felügyelő Bizottsági beszámolója. Elfogadták a 2016. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat és megszavazták 2017. évi költségvetési és feladat tervezetet. Batiz István megyei elnök elmondta: az ópusztaszeri polgárőrök munkája dicséretre méltó és példaértékű. Az elnök hozzátette: az országban több – ilyen hatékonyan működő – polgárőr egyesületre lenne szükség. Kiemelte Mucsi Antal elnök közösség kovácsoló munkáját, és azt, hogy Mucsi akár nappal akár éjjel, bármikor készen áll segíteni, ha hívják. Ez után Szabó Zsolt, Kistelek rendőrkapitánya beszélt. Megerősítette a már elhangzottakat, és ő is kiemelte: a rendőrök és a polgárőrök közötti munkakapcsolat kiváló, mindig számíthatnak egymásra. Makra József, Ópusztaszer első embere, polgármestere további támogatásáról biztosította a megjelent polgárőröket, kiemelve Mucsi Antal elnököt. Majd a tíz éve polgárőrként tevékenykedőket köszöntötték, vagyis Mucsi Antalt, Mucsi Gábort, Barakonyi Istvánt, Becsei Csabát, Borbola Tibort, Csúri Mihályt, Somodi Lászlót, Soós Zoltánt és Búza Sándort. Az est hivatalos része ezzel lezárult, és következett az ünnepi vacsora. Fehér asztal mellett folyt ez után a beszélgetés – tájékoztatta honlapunkat

Ónodi Judit

a helyi sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.