Közélet

Újabb határvadász képzési ütem indult + FOTÓK

Újabb határvadász képzési ütem indult + FOTÓK

2017. március 3., péntek
Újabb határvadász képzési ütem indult + FOTÓK
hatarvadasz-kepzes_megnyitoja001kf

A határvadászképzés negyedik ütemében újabb 189 jelölt kezdte meg a tanulmányait március 1-jén az ország hét pontján, köztük Szegeden - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Emlékeztettek: a kormány 2016. augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fős bővítéséről, amelynek megvalósításaként a korábbi határrendészeti igazgatóság mellé egy újabb határrendészeti igazgatóságot állítottak fel. Mindennek nyomán a határvadász bevetési osztályok száma hétről tizenötre bővül - írták. Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött meg, jelentkezni a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, e-mailben, telefonon, illetve valamennyi rendőri szervnél lehet. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak. Ezt a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel-ellenőrzésével zárul az eljárás. A felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők a felnőttképzési rendszerben regisztrált képesítést (őr-járőrtárs rész-szakképesítés) szereznek, majd a határvadász szolgálat ellátásához szükséges kiegészítő felkészítésben részesülnek. A negyedik képzési ütemben indult oktatás augusztus 25-én fejeződik be. A kormánydöntés óta 2770 ember nyújtott be a határvadászképzésre pályázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.