Kultúra

Till Attila: nagy korszakát éli a magyar film

Till Attila: nagy korszakát éli a magyar film

2017. március 6., hétfő
Till Attila: nagy korszakát éli a magyar film

Nagy korszakban van a magyar film, mindenki találhat saját szája íze szerint valót - mondta az m1 aktuális csatorna hétfői műsorában Till Attila rendező, aki a nézőket is arra kérte, hogy szavazzanak bizalmat a magyar filmeknek.

A

Till Attila

által rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzett Tiszta szívvel a Magyar Filmhét vasárnapi díjkiosztóján öt kategóriában is nyert, többek között a legjobb forgatókönyv díját ítélte a zsűri a kerekesszékesekről szóló thrillernek. Till Attila hangsúlyozta: a film csapatjáték, sok ember energiája és tehetsége kerül bele egy alkotásba. A magyar filmgyártásról szólva azt mondta, hogy nagy korszakban van a magyar film, sokféle alkotás készül, így mindenki talál saját szája íze szerint valót. Az emberek ma is sok filmet néznek, csakhogy nem feltétlenül a moziban - jegyezte meg a rendező, aki arra kérte a nézőket, szavazzanak egy kis bizalmat a magyar filmeknek.

Tiszeker Dániel

, a Magyar Filmhét közönségdíját elnyerő #Sohavégetnemérős rendezője elmondta: "mi voltunk a fekete bárány, de nagyon szép díjjal tértünk haza". A sokak által az Y generáció filmjének tartott alkotás ugyanis nem a klasszikus támogatási rendszerben készült, és a színészek nagy része pályakezdő, a "hendikep" ellenére mégis csodálatos sikert értek el - értékelt. Mint hangsúlyozta, a #Sohavégetnemérős nem "Wellhello-film", noha az együttes dalai csendülnek fel benne: hat történet látható a filmben, az utolsó például egy laptop képernyőjén keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.