Közélet

Szerb embercsempész ellen indult eljárás

Szerb embercsempész ellen indult eljárás

2017. március 2., csütörtök
Szerb embercsempész ellen indult eljárás

Két magát afgánnak valló férfit próbált Magyarországra juttatni egy szerb embercsempész, a gyanúsított - ügyészi indítványra - előzetes letartóztatásba került - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a szerb férfi ellen vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás. A gyanú szerint a férfi megbízójával egyeztetve vasárnap Szerbiában két migránst vett föl autójába, hogy őket Magyarországra szállítsa. Későn este érkeztek a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalára, ahol a migránsok kiszálltak az autókból, a férfi pedig megmutatta nekik, miként tudnák megkerülni az ellenőrzést, hogy embercsempész társa az autópálya mellett felvegye, majd továbbszállítsa őket. Az afgán állampolgárok követték is a férfi utasításait, de határrendészek elfogták őket. A szerb sofőrt is őrizetbe vették - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.