Bulvár

Szélmalomharc a Mars tér rendezése + FOTÓK

Szélmalomharc a Mars tér rendezése + FOTÓK

2017. március 17., péntek
Szélmalomharc a Mars tér rendezése + FOTÓK
mars_ter03_gs

Fél éve nem történt előrelépés a Mars téri áldatlan állapotok felszámolásáért, csak a tél miatt lélegezhettek fel átmenetileg a környéken élők. A városrész rendbetétele még mindig várat magára, a képviselők is passzívak.

Szeged szégyenfoltjaként emlegetik a valaha szebb időket is látott Mars teret, melynek rendbetételét a lakók kezdeményezték még tavaly szeptemberben. A kulturált városrész kialakításáért folytatott erőfeszítések csak részben bizonyultak eredményesnek, a lelkes támogatók hamar rájöttek, hogy egyedül szélmalomharcot vívnak.

Slezák-Pocsai Viktória

, aki többedmagával indította el a Rendet a Marson! Facebook-csoportot, portálunk megkeresésére elmondta, a médiában megjelent hírek hatására felkapták ugyan ügyüket, de előrelépés azóta sem történt. "A képviselőket felkértük, hogy csatlakozzanak az oldalhoz. Ez meg is történt, de csak mint passzív tagok vannak jelen. Igazából tényleg az a célunk, hogy politikamentesek legyünk. De be kell látnunk, egy kis képviselői aktivitás sokat lendítene a dolgon. Azt vártuk, hogy ha látják, mennyien mellette vannak az ügynek, akkor majd beindul a gépezet. De valójában nem történt semmi értékelhető" - folytatta csalódottan. A téren szinte semmi sem változott, bár Slezák-Pocsai Viktória szerint a téli hónapokban kedvezőbb képet mutat a forgalmas pályaudvar, kevesebb a hányás- és vizeletfolt a kapualjban, valamint ilyenkor a fedél nélküliek is más helyet keresnek maguknak. Akik viszont szívükön viselik a városrész sorsát aggódnak, hogy a tavasszal újra felmerülnek a problémák. "Az érintett területeken lakókat, és mindazokat, akiket zavar ez a probléma várjuk, hogy csatlakozzanak a csoporthoz. Ne csak panasszal, hanem tettekkel! Például egyenként forduljunk a képviselőkhöz, és jelezzük, hogy ez a dolog megoldásra vár, tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy ez megszűnjön. Beszéljenek a polgárőrséggel, hogy ezeken a területeken nagyobb odafigyelés szükséges, de szerintem lenne a tarsolyukba más ötlet is, ami jó hatással lenne a városra. Ha kell, kezdeményezzék olyan rendelet létrehozását, amely segít megoldani a gondokat. Az oldalon pedig párbeszédet folytathatnának az itt lakókkal, és az ügy mellé álló városiakkal, arról, hogy mit tudnak tenni" - sorolta a lehetőségeket a csoport kezdeményezője. A Rendet a Marson! Facebook-csoport tagjai így sem adják fel, januárban kibővültek, és a belváros rendbetételét is nyakukba vették. Slezák-Pocsai Viktória azt mondta, azért tartották ez szükségesnek, mert szerintük a Kárász utca és a Széchenyi tér is egyre szemetesebb. Főleg a nyári éjszakákon, amikor a fiatalok is szabadabban járnak az utcákon, és a hajléktalanok sem húzódnak szükségszállásokra. "Nem hiszem el, hogy mást nem fog el a szégyen amikor látja, hogy mi folyik itt! A turisták vajon mit gondolnak? Egy ilyen utcakép láttán mi lesz a véleményük Szegedről?" - tette fel a költői kérdést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.