Közélet

Sorozatos botrányok övezik a Momentum országjárását

Sorozatos botrányok övezik a Momentum országjárását

2017. március 3., péntek
Sorozatos botrányok övezik a Momentum országjárását
momentum11_gs

Tiltakozások és botrányok kísérik a Momentum Mozgalom országjárását. A szegedi és a komáromi állomás után Győrben is viták voltak: a mozgalom alelnöke szolidaritásról, teljesítményelvűségről és pozitív nemzetképről beszélt, a tiltakozók pedig ezúttal is a vidékellenességet kérték számon – számolt be az M1 Híradójának esti kiadása.

Csütörtökön Győrben is tiltakoztak a Momentum Mozgalom politikája ellen. A szervezet alelnöke,

Soproni Tamás

csütörtöki rendezvényükön arról beszélt, hogy milyen értékek mentén kívánnak politizálni - írja az

origo.hu

. „Az a három érték, amit mi hiányolunk a politikai elitből, az a szolidaritás, a teljesítményelvűség és egy pozitív nemzetkép. Ezek kellenek ahhoz, hogy sikerre vigyük Magyarországot!" – mondta. Korábban Szegeden az egyik felszólaló azt kérdezte a szervezőktől, nem érti, hogy a mozgalom mit keres a városban, amikor az egyik elnökségi tagjuk,

Mécs János

– az egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő,

Mécs Imre

fia – egy értekezésében így ír a vidékiekről: „Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg minden okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni..." A felszólalókba a mozgalom szimpatizánsai hangos pfujolással igyekeztek belefojtani a szót. Olyan is volt, aki arra kérte a felszólalót, hogy távozzon a helyszínről. A felvetésre a szervezők azt válaszolták, hogy közülük hárman is szegediek, tehát vidékiek, az írás pedig egy stílusparódia volt. Mécs János írásának részletét feszítették ki egy molinóra szombat délután Komáromban is. A Momentum Mozgalom lakossági fórumán hasonlóan feszült volt a helyzet. Itt is voltak, akik szórólapokat is osztottak. Ezeken is a Mécs János cikkéből szerepeltek részletek – Rühellem a Vidékieket címmel. Győrben is épp ezért vonták kérdőre a Momentum Mozgalom tagjait. A Fidesz egyik aktivistája szerint ez nem egyeztethető össze a liberalizmussal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.