Kultúra

Párkapcsolati előadást tartanak a Belvárosi Moziban

Párkapcsolati előadást tartanak a Belvárosi Moziban

2017. március 18., szombat
Párkapcsolati előadást tartanak a Belvárosi Moziban

Március 24-én, pénteken, 18 órakor Szegeden, a Belvárosi Moziban Hogyan szelídítsünk férfit? … a férfi agy és amit tudnod kellene róla nőként” címmel párkapcsolati előadást tartanak. A Csongrád megyei székhelyen először rendeznek ilyen jellegű tréninget.

"Párkapcsolati pszichológusként mindig keresek olyan lehetőséget" – kezdte a beszélgetést

Katonáné Papp Éva

, a rendezvény helyi szervezője –, "ami segítséget nyújthat a pároknak a jobb együttműködésben. A Hogyan szelídítsünk férfit? cím azt takarja, hogyan tegyük szelídebbé a férfit, hogy még jobban tudjunk találni kapcsolódási pontokat. Létezik egy olyan tudattalan kommunikációs forma, ami főleg a nőket, és egymásik, ami a férfiakat jellemzi. Sokszor előfordul, hogy a nő haza hozza a férfiak világából az ott alkalmazott kommunikációs mintákat, pillanatok alatt két férfi csattan, és eltűnik a nő." "25-30 évig férfiak között dolgoztam" – vette át a szót

Dora Gyula

párkapcsolati tréner, a rendezvény előadója –, "a hadseregben tanítottam, majd létrehoztam egy búváriskolát és ebben oktattam. Az ország egyik legismertebb iskolája volt a miénk. Nem átlagos merüléseket végeztünk, hanem 120 méter mélységig, több órán át tartó technikai merülések voltak ezek. Itt fontos szerepet töltött be a lelki állapot, így mindent tudnom kellett a tanítványok – főként férfiak – gondolatairól, lelkiállapotáról. A saját életem és a megismert több ezer férfi története alapján pontos képet kaptam a férfiak gondolkodásáról. Ezután Balin vállalkoztam, újabb tapasztalatokat szereztem. Amikor hazajöttem, orvos feleségemmel indítottunk el előadás-sorozatunkat és a tréningeket, Érdekesség, hogy a rendezvényeinken főleg nők vettek részt. Záporoztak a kérdések felénk: „Miért csinálja? Miért ment el? Miért nem ment el? Miért nem fogadja meg?” Éppen ennek apropóján jött az ötlet, hogy tanítani szeretnénk, megmutatni, hogy mit csinál, miként reagál a férfi, azért, hogy a nők is többet kapjanak, boldogabbak legyenek. Egymás jobb megértésén keresztül egy békésebb együttműködés, szeretetteljes párkapcsolat alakulhasson ki." A rendezvényre belépőjegyek kaphatók a Belvárosi Moziban, az IH Rendezvényközpontban és Tickerportal országos hálózatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.