Sport

Női vízilabda: magabiztos győzelemmel hangolt a rájátszásra az SZNVE

Női vízilabda: magabiztos győzelemmel hangolt a rájátszásra az SZNVE

2017. március 4., szombat
Női vízilabda: magabiztos győzelemmel hangolt a rájátszásra az SZNVE
sznve-honved004kf

Mindössze három gólt kapott a Honvéd ellen Molnár Péter csapata, így magabiztosan hangolt a Szentes elleni rájátszás-párharcra.

Az már korábban eldőlt, hogy a Szegedi Vízmű Taylor&Nash csapata biztosan a Szentes ellen folytatja a rájátszásban, ugyanis a negyedik helynél sem előrébb, sem hátrébb nem végezhet a középszakaszban. Ezzel a pozícióval a pályaelőnyt is megszerezték a Csongrád megyei párharcban a szegedi lányok, így a Honvéd ellen már teljes mértékben úgy szállhattak medencébe, hogy a szerdai rájátszás-rajtra készüljenek.

Molnár Péter

az UVSE elleni mérkőzés után már bejelentette, hogy egy-két fiatal játékosának is lehetőséget fog adni a Honvéd ellen, és a szegedi mester tartotta is a szavát, bekerült a mérkőzéskeretbe

Vidovics Adél Nóra

és

Botka Zsófia

is. Kisebb meglepetésre egy emberelőnyös Honvéd-találattal indult a találkozó, de ezt követően kézbe vették a mérkőzés irányítását a hazaiak,

Gémes Alexa

akcióból majd egy megúszásból,

Lengyel Anett

pedig szintén egy lefordulásból szerzett három gólt. A második játékrészben el is döntötte a találkozót a Szeged, hiszen 5-0-ra nyerte ezt az etapot, így egy percig sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Az emberelőnyös szituációkon mindenképpen javítania kell a Szegednek a Szentes ellen, hiszen ez a műfaj ma annyira nem ment a hazai csapatnak, de összességében magabiztos győzelemmel hangoltak a rájátszásra a szegedi lányok.

Női vízilabda OB I, Középszakasz, 15. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash - Racionet Honvéd 15-3 (3-1, 5-0, 4-2, 3-0)

Szeged, SZUE. Vezette: Fodor Rajmund, Csanádi Zsolt.

Szeged:

Tóth E. - Miklós 1, Gémes 2, Lengyel A. 2, Kádár, Bujka 5, Pengő 1. Csere: Fáy (kapus), Árkosy, Lengyel Dor., Botka, Vidovics 1, Lengyel Dom. 2, Tóth P. 1.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Honvéd:

Magyari - Ármai, Muzsnay, Illés 2, Szabó, Bálint 1, O-Nagy. Csere: Török, Peresztegi, Pálinkás, Szűcs P., Czakó. Vezetőedző: Rottler Antal.

Emberelőny:

1/8 ill. 2/7

Ötméteres:

1/1 ill. 0/0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.