Bulvár

Nem jogerősen elítélték egy késelő férfit

Nem jogerősen elítélték egy késelő férfit

2017. március 21., kedd
Nem jogerősen elítélték egy késelő férfit
biro_birosag_jogasz_ugyved

Nem jogerősen elítélte a Szegedi Törvényszék azt a vádlottat, aki megkéselt egy férfit egy szórakozóhely közelében 2016 februárjában.

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki Ny. Z. M. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, ezért őt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. A nem jogerős ítélet szerint 2016. február 28-án a vádlott ismerőseivel szórakozott egy szegedi szórakozóhelyen, majd hazatérését megelőzően, hajnal kettő óra körül a szórakozóhely előtti járdán beszélgetett társaival. A sértett még a szórakozóhelyen keveredett szóváltásba a vádlott társaságába tartozó személyekkel, majd a szórakozóhelyet a vádlott és társai távozását követően szintén elhagyta. A sértett egy közelben parkoló gépkocsihoz tartott, de ismételten szóváltásba keveredett a 8-10 fős vádlotti társasággal, így visszatért hozzájuk és a társasághoz tartozó – őt bántalmazással fenyegető - egyik személyt egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte. A sértett a vádlotti társaságtól ezt követően ismét eltávolodott, majd egy újabb szóváltást követően visszatért hozzájuk. Ekkor a támadó magatartást nem tanúsító, csupán az ellentéteket tisztázni szándékozó sértettet a vádlott az addig zsebében tartott 7 cm pengehosszúságú, kinyitva 15,5 cm hosszúságú rugós kést elővéve, két alkalommal kis-közepes erővel, előre szurkáló mozdulattal hastájékon szúrta. A sértettet ismerősei szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a sértett sérüléseinek gyógytartama külön-külön és együttesen is nyolc napon túliak voltak, a tényleges gyógytartam körülbelül három hétben adható meg. A vádlott által, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz, a sérülés keletkezési mechanizmusára kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint az élet kioltására alkalmas volt. A vádlott a cselekmény elkövetésekor nem volt jogos védelmi helyzetben, támadását szóváltásból eredő indulat motiválta. A bíróság ítéletével szembeni esetleges fellebbezések bejelentésére az ügyész, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fent, így az nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.