Bulvár

Mintegy 1200-an vesznek részt a határvadászképzésben

Mintegy 1200-an vesznek részt a határvadászképzésben

2017. március 4., szombat
Mintegy 1200-an vesznek részt a határvadászképzésben

Mintegy 1200-an vesznek részt jelenleg a határvadászképzésben - mondta Dsupin Ottó tábornok, a rendőrségi kiképzőközpont vezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.

A tábornok emlékeztetett, hogy a határvadászképzés negyedik ütemében 172-en kezdték meg tanulmányaikat március 1-jén. A képzés hat hónapig tart, aminek végén őr-járőrtársi szakképesítést szerezhetnek a jelentkezők. Ezzel akár tíz évig is szolgálhatnak, viszont az előmenetelhez további tanulmányokra van szükségük - mondta

Dsupin Ottó

. A kormány 2016 augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fős bővítéséről, amelynek megvalósításaként a korábbi határrendészeti igazgatóság mellé egy újabbat állítottak fel. Mindennek nyomán a határvadász bevetési osztályok száma hétről tizenötre bővül. Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött meg, jelentkezni a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, emailben, telefonon, illetve valamennyi rendőri szervnél lehet. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak. Ezt a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel-ellenőrzésével zárul az eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.