Közélet

Minden megyében pusztított szabadtéri tűz szerdán

Minden megyében pusztított szabadtéri tűz szerdán

2017. március 16., csütörtök
Minden megyében pusztított szabadtéri tűz szerdán

Az ország valamennyi megyéjében pusztított szabadtéri tűz szerdán, országosan száznál több esetben riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján csütörtökön. Személyi sérülés nem történt, és továbbra is általános tűzgyújtási tilalom van érvényben országszerte.

A tájékoztatás szerint csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 55 alkalommal riasztották a tűzoltókat, a lángra kapott száraz növényzet oltására, a többi között Mezőkövesd és Kazincbarcika közelében. Ugyanakkor Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Hajdú-Bihar megye tűzoltóinak is sok dolga akadt - teszik hozzá. Az összesítés szerint Hevesben 13 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat lángoló kaszálókhoz, nádasokhoz, egyebek mellett Bükkszenterzsébet, Bekölce és Andornaktálya mellé. Tűz pusztított Nógrádban Bátonyterenye, Tar, Szirák, Csitár, Balassagyarmat és Patvarc határában. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az erdő aljnövényzete gyulladt ki Kemecsén, Kislétán a bozótos égett, továbbá Csaholc, Ököritófülpös, Balkány, Nyírmihálydi, Kékcse, Nyírtelek, Tiszaadony, Kisvárda, Dombrád és Nyírbogdány közelében csaptak fel a lángok. Komárom-Esztergom megyében összesen tizennégy alkalommal történtek szabadtéri tűzesetek, volt ahol szalmabálák égtek. Somogyban Ötvöskónyiban lakóházakat is veszélyeztettek a lángok. Vas megyében Vasváron erdősávot veszélyeztetett a tűz, Csongrád megyében pedig Magyarcsanádon, Üllésen, Röszkén, Szegeden és Szentesen avatkoztak be a tűzoltók. Ugyanakkor Zalában Kehidakustány, Zalabaksán határában lángolt a száraz fű, Zalaegerszegen pedig az összehordott háztartási hulladék kapott lángra - közölte a katasztrófavédelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.