Bulvár

Magyar sziklamászó vesztette életét az erdélyi Kőköz szorosban

Magyar sziklamászó vesztette életét az erdélyi Kőköz szorosban

2017. március 25., szombat
Magyar sziklamászó vesztette életét az erdélyi Kőköz szorosban

Magyarországi sziklamászó vesztette életét szombaton a Nagyenyed és Torockó közötti Kőköz szorosban - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A 36 éves magyarországi férfi egy nagybányai társával mászott fel a Kőköz szoros egyik sziklafalára, amikor a baleset történt.

Luminita Prodan

, a Fehér megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kora délutáni órákban jelentették a balesetet. A gyakorlott magyarországi sziklamászó valamiért kiakasztotta a biztosító kötelet, és mintegy negyven méter magasból lezuhant. A román rohammentő szolgálat helikoptert küldött a helyszínre, de a férfi idő közben belehalt sérüléseibe. A Kőköz-szorosban az Enyed patak több mint két kilométeren át halad 250 méter magasságú, sima felületű sziklafalak között. A szurdokon áthalad a Torockót Nagyenyeddel összekötő megyei út is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.