Sport

Labdarúgás: érmet szerezhet nevelőklubjával Rozs Egon

Labdarúgás: érmet szerezhet nevelőklubjával Rozs Egon

2017. március 9., csütörtök
Labdarúgás: érmet szerezhet nevelőklubjával Rozs Egon
foci_labdarugas_labda_jatek_kf

Nem volt nagy mozgás a Csongrád megyei II. osztályban szereplő Zsombónál a téli átigazolási időszakban: a Tökölről hazatérő Rozs Egon azonban sokat segíthet nevelőklubjának.

2012 nyarán igazolt el nevelőklubjától, a Zsombótól

Rozs Egon

: a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál főképp az utánpótlásban kapott lehetőség, de két Liga Kupa találkozón is őrizhette a csapat kapuját. Majd 2015-ben váltott, a Pest megyei I. osztályú Tökölhöz igazolt, ahonnan idén télen tért vissza Zsombóra. "Amikor Szegedre igazoltam, az is egy szárnypróbálgatás volt, ami egy kicsit jobban sült el. Majd elkezdtem az egyetemet Budapesten, így kerültem Tökölre, nekem az az elsődleges, hogy befejezzem az egyetemet. Túl sokat nem játszottam Tökölön, egyszerre érkeztem egy másik kapussal, akit már ismertek, ezt elégeltem meg, és így hazajöttem. Gondolkoztam, hogy Pesten belül váltsak-e csapatot, de már régóta fűztek, hogy jöjjek haza. Most többen visszaigazoltak a régi csapattársaim közül, illetve sokak azóta is Zsombón játszanak. Most azokkal játszhatok együtt, akikkel anno 14-15 évesen is" - mondta el történetét Rozs Egon. A megyekettő harmadik helyén álló együttes legtöbb őszi mérkőzésén mezőnyjátékos állt a kapuban, mivel a csapat kapusa munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudott részt venni a meccseken - ezen segíthet most a korábbi Szeged 2011 kapus. Az elmúlt hétvégén Rozs Egon már debütált is nevelőegyesületében, a St. Mihály elleni idegenbeli 1-1 alkalmával tért vissza Zsombóra. "Egygólos meccs volt, de sajnos a végén hibáztunk, abból egyenlítettek. Ezt követően még volt egy helyzetük, mindkét csapat nyerhetett volna, igazságos döntetlen lett a vége" - tekintett vissza az első bajnokira a 20 éves kapus, aki úgy látja, a dobogóra odaérhetnek a szezon végére. A fiatal hálóőr elsősorban az műszaki egyetemet szeretné befejezni a jövőben, ám a sportot sem szeretné abbahagyni, kapusként jövőjét egy megyeegyes-NB III-as csapatnál tudja elképzelni, hiszen mint hozzátette, fentebb már nem egyeztethető össze a későbbi munka a futballal. "Pénteken az óráim után jövök haza minden héten, szombaton pedig jöhet a meccs" - zárta Rozs Egon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.