Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: háromgólos hátrányból nyert a Tiszasziget Bordányban + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

bordany_tiszasziget21_gs

Hiába vezetett 3-0-ra is a Bordány, a Tiszasziget egy percig nem adta fel, és végül Bernát Péter mesterhármasának is köszönhetően nyerni 4-3-ra nyert.

Tekintve, hogy a forduló előtt öt pont választotta el a Bordányt és a Tiszaszigetet utóbbi javára, mindenképp fontos volt, hogy melyik együttes gyűjti be a három pontot a vasárnapi rangadón.

A hazaiak kezdtek jobban, és már a második percben vezetéshez jutottak volna, de Gajdacsi Mátyás találatát les címén érvénytelenítette Lászlai Róbert játékvezető. Az idő teltével magára talált a Tiszasziget is, és húsz perc után Drágity Dusán előnyhöz is juttathatta volna csapatát, de célt tévesztett – ráadásul a következő támadásból egy jobb oldali beadás utáni kipattanót K. Tóth Gyula vágott a szigeti kapuba, így még fájóbbá téve a kihagyott lehetőséget, 1-0. Mintegy tíz perccel később ismét a Bordány jobb oldaláról érkező beadásnál volt tehetetlen a vendégek védelme, Gajdacsi most már érvényes gólt szerzett, ezzel megduplázta csapata előnyét. A félidő utolsó öt perce a Tiszaszigeté volt, de sem Drágity, sem Kántor Máté nem tudott betalálni, így kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a helyzeteivel nagyon jól gazdálkodó Bordány.

A félidőben kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán Bernát Péter, ám alig telt el fél perc, és megint Weszelovszky Gábor hálójában volt a labda, Gajdacsi maradt bántóan egyedül, aki ezt a ziccert is gólra váltotta, 3-0. A Tiszaszigetet azonban ez sem törte meg, és háromgólos hátránya ellenére is ment előre: igaz, nem volt szükség bravúrokra Szűcs Marcelltől. Húsz perccel a vége előtt aztán a csereként beálló játékos-edző, Bernát Péter megszerezte csapata becsületgólját – a kontrára alapozó homokhátiak azonban hiába mehettek többször is egyetlen védővel szemben, nem tudták befejezni ezeket a szituációkat. Tíz perc volt már csak hátra, amikor Bernát fejjel is eredményes volt, egy véleményes szituáció után, amikor az ötösnél előzte meg Szűcsöt, elfejelte a kapus mellett a labdát, és hiába reklmáltak a hazaiak kapustámadást, Lászlai megadta a gólt, így 3-2-vel fordulhattak a hajrára a felek. Teljesen leült a Bordány, ennek eredményeképp két perccel később Szűcs Marcell ütközött Bernáttal a tizenhatoson belül, így kiállította őt a játékvezető, és büntetőt rúghatott a Tiszasziget: Bernát nem rontott, így ledolgozta háromgólos hátrányát a vendég csapat, és emberelőnyben is futballozhatott. Az utolsó perceket még jobban megnyomta a szigeti csapat, és egy kavarodás után ismét betalált, ezzel megfordítva a találkozót – a Bordány hiába vezetett 3-0-ra, ezt esélyt adott a Tiszaszigetnek a felzárkózásra, amit meg is éreztek a vendégek, és óriásit küzdve, végül be is húzták a meccset, így nyolc pontra megléptek ma legyőzött ellenfelüktől.

A Bordányra jövő héten sem vár könnyű feladata, Hódi Mihály együttese a listavezető csongrádhoz utazik, míg a Tiszasziget a Hódmezővásárhely II-t fogadja hazai környezetben a 20. fordulóban.

Bordány, 200 néző
2017. március 26., 16.00
Foliaplast-Bordány SK
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Lászlai Róbert * Asszisztens: Bán Imre, Szűcs István Dávid.
3
4

Csongrád Megyei I. osztály, 19. forduló

Foliaplast-Bordány SK – Tiszasziget SE 3 – 4 (2-0)
Bordány, 200 néző. Vezette: Lászlai Róbert (Bán Imre, Szűcs István Dávid).
Bordány: Szűcs M. – Csonka, Sólya, Fodor (Bárány, 66′), Szabó Zs., Kis L., Német J., Kothencz L., Kovács S., K. Tóth, Gajdacsi. Vezetőedző: Hódi Mihály.
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp Á., Bálint T., Farkas F., Bálint D., Kasza, Réczi (Mucsi – a szünetben), Zámbori (Papp P., 90+2′), Drágity (Rutai – a szünetben), Vörös (Bernát, 52′), Kántor (Fődi, 66′). Játékos-edző: Bernát Péter.
Gól: K. Tóth (22′), Gajdacsi (33′, 46′) ill. Bernát (69′, 80′, 84′ – büntetőből), Fődi (90′).
Sárga lap: Német J. (53′), Szűcs M. (80′) ill. Bálint D. (62′), Papp Á. (64′), Bernát (72′).
Kiállítva: Szűcs M. (83′).

Hódi Mihály: “3-0-ig teljesen jól működött az, amit szerettünk volna, ám az eredmény magabiztossá tett minket, azt hittük, megvan a meccs. A szépítő gólnál már éreztük, hogy lesz problémánk, három sérült játékos játszott ma, de felmentem a játékosaimat, mert küzdöttek és hajtottak. A többit nem szeretném kommentálni, mert korlátozott a szólásszabadságom és nem mondhatom el a véleményemet.”

Bernát Péter: “Nehéz meccsre számítottam, ez be is igazolódott. Tudtuk, hogy pici pályán fogunk játszani, de a talaj sem volt a legjobb, próbáltunk volna játszani, de ma nagyon nehéz volt. Egy ívelgetős foci után szerkezetet kellett váltanunk, a kispad is be tudott szállni és meg tudta fordítani a meccset. Ilyen a futball, a hibáinkat könyörtelenül megbüntette a Bordány, és hiába készültünk a beívelésekre, ezek is gondot okoztak ma. A csapat nagyságát mutatja azonban az, hogy nem adtuk fel, kockáztattunk, örülök, hogy ez jól sült el. Nem sok ilyen meccset szeretnék még, 60 percig megmutatta a Bordány, hogy miért tartják veszélyes csapatnak.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
VÉGE! Elképesztően fordulatos találkozón, háromgólos hátrányból felállva nyerni tud a Tiszasziget Bordányban, a hazaiak csak magukat okolhatják, hogy nem nyerték meg ezt a meccset!
90+2′
Még egy vendég csere: Zámborit Papp Péter váltja.
90′
GÓÓÓÓÓL! Teljesen összeomlott a Bordány, egy jobb oldali akciónál tör be Fődi, a kapujából kimozduló Lippai mellett elcsorog a labda, Bernát ugyan lesen van, de nem ér hozzá – végül begurul a labda a kapuba, fordít a Tiszasziget! Elképesztő meccs, 3-4!
89′
Kasza! Ő is megfordíthatta volna, Fődi beadását egyből lőtte rá, de a blokkról szögletre ment!
87′
Maradt lendületben a Tiszasziget: Rutainak két lehetősége is volt arra, hogy fordítson, de az oldalhálót találta el.
84′
GÓÓÓÓÓÓÓL! Bernát higgadt volt, és a jobb alsóba gurított, ezzel a sírból hozza vissza a meccset a Tiszasziget, 3-3!
83′
Cserél a Bordány: Kis Levente helyett jön Lippai a kapuba. Hideg kézzel kellene tizenegyest fognia!
82′
Szűcs Marcellnek volt már egy lapja, de megkapja a másodikat is, ezzel megfogyatkozik a Bordány, ráadásul mezőnyjátékost kell lehoznia Hódi Mihálynak.
82′
TIZENEGYES!!! Egy bal oldali akció után Szűcs ütközik ellenfelével a tizenhatoson belül, Lászlai a mészpontra mutat, büntetőt rúghat a Tiszasziget!!!
80′
A kapustámadást reklamáló Szűcs Marcell sárgát kap.
80′
GÓÓÓÓL! Feljön egyre a Tiszasziget! A sokadik vendég szögletnek most eredménye van, középen Bernát tudta megelőzni Szűcsöt, és az üres kapuba fejelt, 3-2!
80′
Egyre veszélyesebben futballozik a Tiszasziget: Bernát ívelte át a bal oldalra Rutaihoz a labdát, akitől ugyan elveszik, de Zámbori lapos lövését Szabó Zsolt blokkolja szögletre.
77′
Ez komoly helyzet volt, akár a meccs lezárásához is! Három az egy ellen kontrázhatott megint a Bordány, de Bálint Tamás óriási szerelést mutatott be, végül Német ugyan ellőtte a labdát jó húsz méterről, de ebben jóval több volt.
72′
Bernát harcolt volna ki egy faultot a bordányi tizenhatos bal sarkánál, de az akció végeztével felmutatja a sárgát neki a játékvezető színészkedésért.
70′
Majdnem ott a második! Egy jobb oldali szögletet Kasza csúsztat meg, nem sokkal zúg el a labda a keresztléc felett!
69′
GÓÓÓÓÓL! Szépít a Tiszasziget! Egy gyors támadás végén Kasza perdít Bernátnak, aki egy igazítás után ballal Szűcs lábai között lő a kapuba – van-e még visszaút a vendégek számára?
67′
Ez szép volt, Bernát pörgette fel magának a labdát, majd háttal a kapuban ollózott, de nem okozott veszélyt Szűcsnek.
66′
Mindkét csapat cserél Fodor helyén Bárány a folytatásban a Bordányban, míg Kántort Fődi váltja a Tiszaszigetben.
64′
Papp Ádám állít meg egy kontrát a felezőnél: ő is besárgul.
63′
Az iménti faultért járó szabadrúgást K. Tóth csavarta centikkel a jobb kapufa mellé.
62′
Bálint Dániel rántja le ellenfelét, övé az első figyelmeztetés a vendégek közül.
61′
Egy les után járó, megcsúsztatott szabadrúgást lő el dropból Kis, de kapu fölé pörköli.
58′
Rutai ütempasszával Bernát lépne ki, de az utolsó pillanatban mentenek előle. A Tiszasziget nem adta fel, 3-0 ellenére is megy előre, a hazaiak inkább a kontrákra fókuszálnak.
53′
A meccs első sárgája Németé, aki akasztja ellenfelét a bordányi tizenhatos előterében.
52′
Újabb szigeti csere: Vöröst Bernát váltja a pályán.
50′
Még egy kapufa! Szerencséje sincs a Tiszaszigetnek, egy jobb oldali bedobás után Vörösnek sikerült kapura fejelnie védője szorításában, de a keresztlécről jött vissza fejese.
46′
GÓÓÓÓÓL! A kapu előtt kíméletlen a Bordány és Gajdacsi, megint egy jó passzt kap, amit könnyedén gólra vált, 3-0! Nem így képzelte el a folytatást a Tiszasziget – kérdés, hogy ezzel eldőlt-e a meccs.
46′
Drágity és Réczi nem jött ki a második félidőre, helyettük Rutai és Mucsi a pályán.
46′
Folytatódik a találkozó, a szünetben kettőt cserélt a Tiszasziget.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: a lehetőségeivel jól gazdálkodó, valamint támadásban pontosabban futballozó Bordány kétgólos előnnyel mehet a szünetre: a Tiszaszigetnek is megvoltak a lehetőségei, de egy erősebb második 45 perc kell a vendégektől.
42′
Mi maradt ki!? Zámbori mesteri indításával lódult meg Drágity, aki most visszavette, de lövését Szűcs kiütötte, az erre lecsapó Kántor egy csel után lőtt, de a felső lécet találta el – a vendégek kezezést is reklamálnak, de nincs büntetőt, Kántor pedig egyelőre lemegy a pályáról, nem tudja folytatni a játékot.
40′
Kántor kiugratásával lépne ki Drágity, de Szűcs jól jön ki a kapujából, és begyűjti a labdát. A szél ugyanakkor talán még erősödött is, így sem könnyű játszani.
36′
Ez nagy lehetőség volt, három az egy ellen kontrázhatott a Bordány, de a keresztpassz picit rövid volt, így lefülelte azt Bálint Dániel. A Tiszaszigetnek innentől kockáztatnia kell, kérdés, még a szünet előtt megteszik ezt, vagy megvárják a fordulást.
33′
GÓÓÓÓÓÓL! 2-0! Megint a jobb oldali beadás, ami veszélyt hordoz magában, középen pedig jó ütemben érkezett Gajdacsi, aki bepasszolta a bal alsóba, megduplázza előnyét a Bordány!
31′
Két veszélyes vendég kiugratás, azonban mindkét lapos indítás hosszú a társnak. Kicsit leült most a meccs, a Tiszasziget egyelőre nem találja a hazaiak ellenszerét, míg a Bordány főleg a széleken próbálkozik.
25′
Kántor lő el kapásból egy szöglet utáni lecsorgót, de lapos lövését megfogja Szűcs Marcell.
22′
GÓÓÓÓÓL! És most bánhatja csak igazán az előbbi lehetőséget a Tiszasziget! Egy jobb oldali beadás után Némethez kerül a labda, miután középen nem tudnak felszabadítani a vendégek, Német bombája a bal kapufáról pattan ki, amit kapásból, öt méterről K. Tóth passzol az üresen álló szigeti kapuba, 1-0!
21′
Az eddigi legkomolyabb lehetőség maradt ki! Egy felpasszal Drágity hagyta ott ellenfelét a bal szélen, majd a kapu felé húzott, és 15 méterről a lövést választotta, lapos labdája azonban elzúgott a bal kapufa mellett – akár centerezhetett volna, ezt is kéri számon rajta Bernát Péter.
18′
Kicsit csapkodóvá vált a játék az utóbbi percekben: sok a labdavesztés, tördezett a is a meccs, egyre több a fault és a keményebb párharc.
14′
Erősödő szigeti fölény: újabb sarokrúgás, de ezt most lehúzza Szűcs. A hosszú labdák egyébként a szél ellenére igen veszélyesek és többnyire pontosak is, mindkét fél ezzel próbál operálni.
11′
Túl az első tíz percen: mostanra kiegyenlítettebb lett a játék, a Tiszaszigetnél is van a labda. Egy vendég kontra után szabó fejeli el Vörös elöl, de pont úgy, hogy majdnem veszélyes lett saját kapujára – kicsit be is szorulnak a hazaiak, a szögletek végén Vörös fejelt kapu mellé.
7′
Az első szigeti lehetőség: Papp Ádám szerez labdát a hazaiak térfelének közepén, majd Vörös tolhatott egyet a labdán a tizenhatos előterében, nagy erejű lövése azonban a kapu fölött kötött ki.
5′
Egyelőre alig tudja birtokolni a labdát a Tiszasziget, határozottabban kezdenek a vendégek, akik főleg a bal oldalon aktívak.
2′
Góóó… mégsem! A Tiszasziget kapujában a labda Gajdacsi közeli fejese után, de már magasban a partjelző zászlaja, így marad a 0-0. Szép akció volt, nem is kevés hiányzott ahhoz, hogy vezessen a Bordány.
1′
A hazaiak kezdték a meccset. A Bordány piros-feketében, míg a Tiszasziget tiszta kékben lép pályára.

15.55 – Köszöntjük olvasóinkat Bordányból, kicsit becsapós időben, bár a nap süt, de az erőteljes keresztszél jelentősen csökkenti a hőérzetet – ez még a játékra is kihatással lehet. Az ősszel simán nyert a Tiszasziget a két csapat meccsén, így ma a visszavágásért is lép pályára a Bordány.

A mérkőzés Lászlai Róbert sípjelére 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Mindét csapat számára fontos meccset rendeznek vasárnap a megyeegy 19. fordulójában: a remekül szereplő újonc, a 27 pontos Bordány a közvetlenül előtte álló Tiszaszigetet fogadja második tavaszi hazai mérkőzésén: a két gárda között fennálló ötpontos különbség egészen “különböző” irányba mozdulhat el attól függően, mire végeznek a felek a homokhátságon. A Tiszasziget idegenben is remekel, Bernát Péter tanítványai egy hete pedig közel álltak ahhoz is, hogy megállítsák az őszi bajnok Csongrádot, de végül meg kellett elégedniük a döntetlennel, ráadásul ősszel 3-0-ra tudtak nyerni a Bordány ellen. Az elmúlt játéknapon Kiskundorozsmán diadalmaskodtak Gajdacsi Mátyásék, most azonban a kiállíttt Retek Flórián és Nagy Torma Ricsárd nélkül kell majd helyt állniuk – amennyiben vissza szeretnének vágni az őszi vereségért, egyben pedig közelebb lépnének vasárnapi ellenfelükhöz ; míg a Tiszasziget sikerével akár a dobogóhoz kapaszkodhat közelebb, így mindenképp kiélezett, izgalmas meccs előtt állunk!

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Győzelemmel zárta menetelését a kupában a szegedi vízilabdacsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Harmadik helyen végzett az alsóházban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Mindkét meccsét megnyerte a szegedi pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szabó Zoltán együttese továbbra is markáns arcát mutatja a sorozatban.

Tovább olvasom

Aktuál