Közélet

Illegális vadászatok szervezői ellen emeltek vádat Hódmezővásárhelyen

Illegális vadászatok szervezői ellen emeltek vádat Hódmezővásárhelyen

2017. március 31., péntek
Illegális vadászatok szervezői ellen emeltek vádat Hódmezővásárhelyen

Külföldieknek illegális vadászatokat szervező csoport tagjai ellen emeltek vádat Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin

közölte, a terhelteket jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják. A vádirat szerint az illegális vadászatokat ketten szervezték, a többiek szállítóként, résztvevőként segítették őket. A svájci, francia, olasz, osztrák, dán és német sértettek őzbakra kívántak vadászni, az elejtett állatok trófeáit pedig haza akarták vinni. A vádlottak hét alkalommal korábban zárt térben tartott, ivartalanított őzbakokat vittek közvetlenül a vadászat előtt az elejtés helyére, ezt azonban a külföldiekkel nem közölték. A trófeákat a vádlottak nem vitték a vadászati hatóság elé hivatalos bírálatra. A külföldiek az elejtett vadak után abban a hiszemben fizettek - mintegy 119 millió forintot - a vádlottaknak, részben közvetítőn keresztül, hogy a trófeák hivatalosan megilletik őket. A jogszerűtlenségek leplezése érdekében a vádlottak a hamis lőjegyzéket, illetve trófeabírálati lapot készítettek - tudatta az ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.