Sport

Kosárlabda: hajszál híján sikerült a bravúr a Kosársulinak

Kosárlabda: hajszál híján sikerült a bravúr a Kosársulinak

2017. március 25., szombat
Kosárlabda: hajszál híján sikerült a bravúr a Kosársulinak
kosarsuli83

Óriási mérkőzésen, hosszabbítás után kapott ki a Kosársuli a Nyíregyháza otthonában. A vereség ellenére a Vásárhely kiemelkedő eredményt ért el a tavaly még az élvonalban pattogtató ellenfelével szemben. Elég csak arra gondolnunk, hogy a nyírségiek még nem kaptak ki a bajnokság 2017-es szakaszában, de még csak megszorongatni sem tudták őket.

Rögtön a meccs elején megmutatták a nyírségiek, hogy miért nem találtak legyőzőre az utóbbi 7 alkalommal: 23-6-ra húztak el 5 perc alatt. A palánk alatt Gant-tel nem tudtak mit kezdeni Vas Péterék, de Fazekas sem maradt le a pontgyártásban. Ekkor varázsütésre megrázták magukat a Csongrád megyeiek, és huszáros hajrát kivágva 29-18-ra zárkóztak a negyed végét jelző dudaszóig. A második 10 perc elején úgy tűnt, hogy nem maradt a pálya szélén a Kosársuli, Béres kosarát követően 5 pontra jöttek fel. (29-24) Sőt a magára találó Genal hármasa még közelebb repítette őket. Igencsak sok pont esett a mérkőzésnek, de ez inkább a vendégek malmára hajtotta a vizet, a helyzetet segítette a javuló védekezésük is. A nagyszünet után 7 pontos hazai előnynél veselkedtek egymásnak ismét a csapatok. Ekkor sem fogyott el a hódmezővásárhelyi lendulet. Olyannyira nem, hogy 30 perc után 72-72 állt az eredményjelzőn, kiegyenlített Utasi Gábor legénysége. A vendég-Béres Pavlovic és a hazai Gant-Czura párosok vetélkedéséről szóltak ezek a percek. Egy szempontból újat hozott a találkozó negyedik negyede, mivel ez az időszak a védekezésről szólt ez a szakasz. Mindkét oldalon tapintani lehetett a feszültséget, a küzdelem uralta a játékot. Mindössze 13-13 pontot tudtak termelni az együttesek, így túlórát hozott a feszült végjáték. 5 perc ráadás következett tehát. Hiába remekelt a nagyszünet után a vendégalakulat, ezt végül a Nyíregyháza bírta jobban. A Kosársulit ennek ellenére minden dicséret megilleti. A 19 pontos Pavlovic, a 17 pontos Szabó és a 15 pontos Béres mellett Genal, Kelemen és Vas is 10 egység fölött zárt, ez mégis kevés volt a bomba formában játszó, és bitangerős kerettel rendelkező Nyíregyházával szemben. A végül 5 ponttal elvesztett ütközet azonban erőt adhat a Hódmezővásárhelynek a Miskolc elleni jövőheti rangadóra, sőt remek alapul szolgálhat a felsőházi rájátszáshoz is.

Nyíregyháza Blue Sharks - Vásárhelyi Kosársuli 101-96 (29-18, 20-24, 23-30, 13-13, 16-11)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Bagi B., Gaál I és Nagy V. Nyíregyháza, Continental Aréna, 256 néző. Nyíregyháza:

CZURA 20/9, BUS 21, Nagy 13/3, Fazekas 11/6, GANT 29.

Csere:

Sitku -, Oláh 7.

Edző:

Siska János

Kosársuli:

SZABÓ 17, Kelemen 13/9, Vas 11/3, Varga 5/3, Genal 14/6.

Csere:

PAVLOVIC19/3, Rostás 2, BÉRES 15/9.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor: "Rangadóhoz méltón, egy labdás meccsen dőlt el a győzelem sorsa. Az első negyedben nem találtuk a védekezésük ellenszerét, de fel tudott állni a csapat, és - mint ebben a szezonban már többször is – vissza tudtunk jönni a meccsbe. Sajnos a vége így alakult, de dicséret illeti a csapatot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.