Sport

Kézilabda: hatgólos hátrányból nyert a MOL-Pick Szeged Dániában

Kézilabda: hatgólos hátrányból nyert a MOL-Pick Szeged Dániában

2017. március 26., vasárnap
Kézilabda: hatgólos hátrányból nyert a MOL-Pick Szeged Dániában
pick-kielce023kf

Ugyan volt, hogy hattal is vezetett a Silkeborg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a MOL-Pick Szeged ellen, végül a Tisza-partiak nyertek.

Bánhidi Bence nélkül lépett pályára a MOL-Pick Szeged a Silkeborg elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén. Három percet kellett várni az első szegedi gólra, Sergei Gorbok talált be először a Szegedből, majd Balogh Zsolt egyenlített az ötödik perc végén. (2-2) Három hazai gól következett, majd az első negyed óra végén egy dán kontra után már néggyel vezetett a Silkeborg, amikor időt is kért Juan Carlos Pastor. (7-3) Sok technikai hibával játszott támadásban a Pick, így már hat is volt a különbség - ugyan háromra visszakapaszkodott a hajrára a Szeged, de a félidőt két gyors dán gól zárta, így 13-8-ra vezetett a pontosabban játszó Silkeborg a szünetben. A fordulás után ismét megvolt a hatgólos különbség Knudsen kontrája után (14-8), majd egyre jobban játékba lendült a MOL-Pick szeged. Jonas Källmanék jóval kevesebbet hibáztak, mint a szünet előtt,ennek eredményeképpen Denis Buntic átlövésével a 45. percben ledolgozták hátrányukat. (15-15) A vezetést nem sikerült átvenni, a Pickben játszó Stas Skube testvére, Sebastian Skube góljával megint a Silkeborg vezetett - végül a remekül védő José Manuel Sierra indításával Källman lépett meg emberelőnyben, így hat perccel a vége előtt volt először a Szegednél az előny. (22-23) Buntic és a kipattanónál hamar eszmélő Thiagus Petrus két gyors góljával már megvolt a kétgólos előny is, utoljára pedig Stas Skube szólt hozzá a meccshez, így végül ha nehezen is, de nyerni tudott a MOL-Pick Szeged Dániában, és közel került ahhoz, hogy ott legyen a legjobb nyolc között. A visszavágót jövő vasárnap 17 órától játsszák az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odvavágó

Bjerringbro-Silkeborg - MOL-Pick Szeged 24-26 (13-8)

Silkeborg, JYSK Aréna, 2200 néző. Vezette: Stevann Pichon, Laurent Reveret (franciák).

Silkeborg:

RASMUSSEN – Kier, Nielsen 5, Sebastian Skube 3, KNUDSEN 3, MARKUSSEN 8, Hundstrup 2. Csere: Thomsen, Örsted, Olsen, Lassen, R. Jensen 1, Klitgaard 2/2.

Vezetőedző:

Peter Bredsdorff-Larsen.

MOL-Pick Szeged:

SIERRA – GORBOK 5, KÄLLMAN 4, Blazevic, Gaber 1, Thiagus Petrus 1, STAS SKUBE 4. Csere: BALOGH 6/3, Sostaric, Zubai, Obranovic, BUNTIC 3, Bodó 2, Pedro.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

10 perc ill. 10 perc.

Hétméteres:

4/2 ill. 3/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.