Írjon nekünk

Sport

Hátország: nem sikerült a bravúr a SZEAC-nak a Fradi ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

ftc_szegedma

Az L-IT-SZEAC NB I-ben szereplő gárdái a bajnokság 20. fordulójában, szombatról előre hozott mérkőzésen az ország legnépszerűbb egyesületének, a Ferencvárosnak az U14-es és U15-ös csapatát fogadták Mórahalmon, verőfényes tavaszi időben.

Az U15 mérkőzésén a Fradi azonnal támadólag lépett fel, sokat birtokolták a labdát Horvát Roland edző tanítványai, akiknek egyébként a kispadról olyan legendák segítettek, mint az egykori Ajax és FTC gólzsák Fischer Pál, valamint a szintén remek zöld fehér játékos, Deszatnik Péter. Fáradozásuk a 22.percben meghozta gyümölcsét egy egyéni hibából Búzás volt fejjel eredményes, 0-1. A félidő hátralévő részében kiegyenlített játék folyt a pályán, bár lehetőségei inkább a Fradinak voltak.

A második félidő kiegyenlített játékkal kezdődött, a kapukig ritkán jutottak el a csapatok. Az 56. percben a zöld fehéreknek sikerült, egy szép bal oldali beadás után Pintér fejelt a szünetben csereként beállt Zékány kapujába. A hálóőr még bele tudott érni a fejesbe, de sajnos a labda így is becsúszott a jobb alsó sarokba. 0-2. Minden mindegy alapon támadott ezután a SZEAC, melynek eredményeként Csányi jobb oldali beadását Vincze Zsombor öt méterről fejelte a kapuba, 1-2. A hátralévő időben a szegediek mindent megtettek az egyenlítésért, de a vendégeknek sikerült megőrizni minimális előnyüket és megnyerték a találkozót.

Labdarúgó NB I, U15, 20. forduló

L-IT-SZEAC – Ferencváros 1-2 (0-1)
Mórahalom, vezette: Kovács Attila (Somodi Imre, Fülöp István Zoltán).
L-IT-SZEAC: Horváth Kevin (Zékány Botond) – Mészáros Gergő, Ottlik Máté, Dér Dávid (Nagy Márton), Nagy-Pál Máté – Veszelka Milán, Török Kevin, Lóki Roland, Csányi Ádám– Vincze Zsombor, Holcsik Bálint (Barna István). Edző: Paksi Péter.

Paksi Péter: “A Ferencváros kezdeti mezőnyfölényét éppen megúsztuk, amikor egy egyéni hibából sikerült megszerezniük a vezetést. A srácok nagyot küzdöttek az egyenlítésért, de a tizenhatoshoz érve elfogyott a tudományunk! Két gólos hátrányból még sikerült a szépítés, de a végére nem jött össze az egyenlítés! Azt hiszem így sem vallottunk szégyent, minden meccs nagy élmény a csapatnak!”

Az U14-esek mérkőzése szegedi mezőnyfölénnyel kezdődött, a vendégek alig tudták birtokolni a labdát, bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a SZEAC sem tudott igazi helyzetig eljutni. Aztán a 9. percben olyan történt, amit ritkán lehet labdarúgó pályán látni! Sági végzett el kirúgást kézből, ami után a játékvezető váratlanul sípolt, asszisztense jelzésére. Mindkét csapat értetlenül várta az ítéletet, ami szabadrúgás volt a 16-os vonaláról, középről, a Ferencváros javára. A derék sporik szerint Sági kilépett a labdával a tizenhatoson kívülre. Még a sok csatát megélt Fradi legendáknak is sokáig kellett az emlékeikben kutatni, hogy hasonló esetre leljenek. Varga Dominik köszönte szépen a lehetőséget és a bal sarokba csavarta a labdát. Vezetést szerzett tehát a semmiből a vendég gárda. Az eset után legalább tíz perc kellett, hogy ismét magához térjen a SZEAC, de a mezőnyfölény ellenére nem sikerült a kapuba találnia Geráéknak.

A második félidő szegedi rohamokkal kezdődött, de vagy az FTC védői szabadítottak fel, vagy a kapufa segítette ki őket, vagy pedig egy jogosnak tűnő büntetőnél maradt néma a játékvezetői síp. Ez így összességében már sok volt a fáradó szegedi játékosoknak. Kovácsék tovább támadtak, míg a Ferencváros kontrákból rendre bevette Sági kapuját. A 0-5-ös végeredmény nem igazán tükrözi a látottakat, hiszen 60 percig a SZEAC uralta a játékot, de a „körülmények” ezen a napon nem tették lehetővé a pontszerzést. Kár érte, a gyerekek biztos nem aludtak jól a történtek után.

Labdarúgó NB I, U14, 20. forduló

L-IT-SZEAC – Ferencváros 0-5 (0-1)
Mórahalom, vezette: Fülöp István Zoltán, Somodi Imre, Kovács Attila
L-IT-SZEAC: Ásós Dániel – Radovanovics Nikola, Bánfi Balázs, Molnár Bálint, Nagy Krisztián (Csehó Martin) – Hochheiser Krisztián, RadosevicsOgnjen (Molnár Ádin), Kovács Viktor, Zsótér Bence – Gera Zalán, Jakó Dávid. Edző: Bilic Igor.

Bilic Igor: “Nagyon jól és ami legalább olyan fontos, nagy akarattal játszottak ma a srácok. Sajnos a kevés helyzetünkből nem sikerült betalálni és amikor a Ferencváros vezetést szerzett kitámadtunk, ők pedig szinte minden kontrát góllal fejeztek be. Sajnálom, több volt ebben a meccsben.”

Sport

Eb 2020: Bulgária lesz az első ellenfelünk a playoffban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ha továbbjutunk, Budapesten játsszuk a döntő meccset.

Tovább olvasom

Sport

Szeged-Csanád GA: jön az utolsó hazai bajnoki az MTK ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Háromnaponta lépnek pályára a szezon végéig a szegedi labdarúgók.

Tovább olvasom

Sport

Változás a MOL-Pick Szeged vezetésében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál