Közélet

Fidesz: Botka bilincsben viteti el az őt kritizálókat

Fidesz: Botka bilincsben viteti el az őt kritizálókat

2017. március 31., péntek
Fidesz: Botka bilincsben viteti el az őt kritizálókat
Halász János

Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt "bilincsben viteti el azokat, akik kritizálják őt" - kommentálta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Szeviép-ügy miatt a szegedi közgyűlésben pénteken történteket.

Szabó Bálint

, az építőipari cégcsoport egykori alvállalkozói egy csoportjának képviselője a közgyűlésen petíciót akart átadni Botka László polgármesternek, a karzatról játékpénzt szórt az ülésterembe, és folyamatos közbekiáltásokkal zavarta a tanácskozást. Az önkormányzati rendészek távozásra szólították föl, de miután nem jártak sikerrel, rendőrt hívtak, akik aztán elvezették Szabó Bálintot. Ő, valamint a helyi Fidesz és KDNP a Szeviép-ügy károsultjainak kifizetését követelték, és fölvetették Botka László felelősségét. A polgármester szerint azonban a vállalkozás "ezer szállal kötődik a Fidesz politikusaihoz", és nem volt közvetlen szerződéses kapcsolata az önkormányzattal. Halász János budapesti sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban kérdésre azt mondta: napnál is világosabb, hogy a Szeviép-ügyben "Botka László a hunyó". "Most, amikor tiltakoznak az emberek, azt is láthatjuk, milyen a Botka László szerint elképzelt demokrácia. Botka bilincsben viteti el azokat, akik őt kritizálják. Botka László szerint ez a demokrácia, ő ilyen Magyarországot szeretne építeni" - fogalmazott a Fidesz-frakció szóvivője, elfogadhatatlannak nevezve ezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.